Jätehuollon vuoden 2024 Roskakalenteriin pääsi kolmen pälkäneläisen kuvat – näin he kertovat onnistuneiden kuviensa ottohetkistä

Pirkanmaan Jätehuollon perinteisessä Roskakalenterissa on vuonna 2024 peräti kolmen pälkäneläisen – Sanna Aaltosen, Kaisa Hurmeen ja Alpo Roikolan – ottamat kuvat.

Kalenterin valokuvat ovat kuvakisan 2023 parhaimmistoa. Valokuvien teemana on eläinten riemu. Kisaan saapui kaikkiaan 244 valokuvaa.

Pyysimme pälkäneläisiä kertomaan onnistuneiden kuviensa ottohetkestä.

Sanna Aaltonen on kuvannut kalenterin elokuun joutsenkuvan.

”Kuva on otettu heinäkuussa 2020 Aitoossa. Katselin Luopioisiin päin ajellessani, että mikä sieltä pellosta pistää esiin. Pysähdyin bussipysäkille ja kameran zoomilla bongasin, että joutsenpariskuntahan siellä oli. Ne olivat kuin kaksi periskooppia, kun laskivat ja nousivat.

Olen Luopioisista ja harrastanut valokuvausta kymmenisen vuotta. Luopioisissa K-Market Järvikansan seinässä oleva talvimaisemakuva on myös minun ottamani.” Sanna Aaltonen

 

Kaisa Hurme on kuvannut kalenterin huhtikuun koirakuvan.

Kuva on otettu syyskuussa 2021 Tallinnassa. Olimme siellä lomareissulla koirien kanssa, ja tämä kuva on sieltä ihanilta rannoilta, joissa koirat kirmailivat ja uivat minkä kerkisivät.

Kuvaamista olen harrastanut enemmän ja vähemmän ihan teinistä alkaen. Yleensä juuri koirat ja muutenkin luonto ja erilaiset maisemat ovat mielenkiintoni kohteet.

En ole kuvauskilpailuihin aiemmin juuri osallistunut.” Kaisa Hurme

 

Alpo Roikola on kuvannut kalenterin toukokuun kurkikuvan.

”Kuvani ”Kurkiperhe” on otettu kesäkuussa 2012 Pälkäneen Kukkolan Vähäjärven rannan pellolta. Kuvassa juuri pesästä lähteneet poikaset ovat ensimmäisiä kertoja pellolla ruokailemassa kastematoja, joita emot pitkillä nokillaan kaivoivat poikasilleen.

Pälkäneeltä Luopioisiin päin tullessani huomasin kurkiperheen pellolla. Vaihdoin vaatteitani ja otin kamerani kotoa ja palasin pellon rantapusikkoon kyttäämään, jos vaikka linnut tulisivat uudelleen pellolle. Tunnin verran kytättyäni pusikossa hyttysten syötävänä, saapui kurkiperhe takaisin pellolle, huomaamatta minua.

Kurkiperhekuvani oli myös Ylen kesäkuvakilpailussa 2012 ”Vihreän miljoona sävyä” sijoittuen kymmenen parhaan kuvan joukkoon.” Alpo Roikola