”Elämäni paras päätös” – Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa mukana ollut Matti Lepistö sai kesältä enemmän kuin uskalsi toivoa

– Elämäni paras päätös lähteä mukaan, sanoo Matti Lepistö nyt, kun Ensitreffit alttarilla -tv-ohjelman kausi on tullut päätökseensä.

Ohjelmassa Pälkäneeltä kotoisin oleva ja Vantaalla asuva Lepistö avioitui oululaisen Pauliinan kanssa. Pari jatkoi avioliitossa myös ohjelman päätyttyä.

– Molempien työt pitävät meidät kotipaikkakunnillamme ja arki on tasapainottelua Vantaan ja Oulun välillä. Emme kuitenkaan ota stressiä tilanteesta, vaan pyrimme saamaan normaalin arjen rullaamaan nyt kun tv-kamerat ovat sammuneet, politiikan toimittajana työskentelevä Lepistö sanoo.

Toisensa ensi kertaa alttarilla tavanneet Pauliina ja Matti päättivät jatkaa avioliittoaan ohjelman jälkeen. Kuva: MTV.

Pitkä valmistelu ennen kuvauksia

Vuosi sitten Matti Lepistön parisuhde oli vastikään päättynyt, ja mies huomasi mainoksen Ensitreffit alttarilla -osallistujahausta deittisovelluksessa. Linkkiä klikattuaan hän alkoi täyttää hakemuskaavaketta, mutta rohkeus ei heti riittänyt sen lähettämiseen.

– Meni ensin pupu pöksyyn, sillä olen vähän surkea deittailija ja jännitän aina kovasti uuden kumppanin tapaamista ensimmäistä kertaa. Tein kuitenkin myöhemmin hakemuksen loppuun ja lähetin sen. Tuotannosta soitettiin parin päivän päästä ja kysyttiin puhelinhaastatteluun. Siitä se sitten lähti.

Aikaa ennen kuvauksia ja pääsyä mukaan ohjelmaan Lepistö kuvaa varsin kiireiseksi. Joka viikolle – loppuvaiheissa lähes joka päivälle – oli tiedossa jotakin ohjelmaan liittyvää: erilaisia tehtäviä, haastatteluja ja koekuvauksia.

– Haku pakotti käymään läpi omia haaveita, pelkoja ja tavoitteita, mikä oli samalla terapeuttista. Päätin ohjelmaan lähtiessäni, etten yritä silotella mitään enkä tehdä itsestäni jotakin muuta kuin olen, vaan olen umpirehellinen ja avoin. Pitkän valmistelurumban jälkeen minulla oli olo, että olen valmis tv-ohjelman tekoon ja naimisiinmenoon – varsinkin kun tiesin, että tuleva puolisoni on käynyt läpi saman rumban. Tieto löytyneestä puolisokandidaatista saapui pari viikkoa ennen hääpäivää.

Matti Lepistö on erittäin tyytyväinen siitä, että uskaltautui hakemaan mukaan ohjelmaan. Kuva: MTV.

Intensiivinen ja hauska kuvausjakso

Vaikka valmistelu oli tehty huolella, Lepistöä kuitenkin jännitti astella alttarille viime kesänä. Best manina toiminut pikkuveli oli Lepistön Vantaan kodissa yötä ennen häitä, ja jännitys haihtui jossain määrin kaksikon aamuisen uintireissun myötä.

Lepistö muistelee, että hääpaikalla Bodomin kartanon puutarhassa toiminta oli välillä kuin parhaasta agenttileffasta, jotta pari ei vahingossakaan näe toisiaan ennen h-hetkeä. Samalla jännityskin nousi taas niin suureksi, ettei Lepistö saanut kravatin solmua tehtyä tai aseteltua taskuliinaansa oikein. Seisoessaan alttarilla selin morsiameen jännitys nousi huippuunsa.

– Siinä odottaessani juttelin hieman morsiamen sukulaisten ja ystävien kanssa ja näin paikalla omankin perheen. Kun sitten vielä kuulin Pauliinan iloisen naurun, pahin jännitys alkoi laueta. Tuli heti mukava olo.

Ennen Ranskaan suuntautunutta häämatkaa parille annettiin reilu vuorokausi aikaa viettää aikaa kahden kesken ja tutustua toisiinsa. Tunteita toista kohtaan alkoi herätä nopeasti: Pauliinalla häämatkalla ja Matilla lentokoneessa kohti Ranskaa ja Marseillea.

– Oli se silti aluksi todella outoa ja raskastakin, kun kuvausryhmä oli lähes koko ajan ympärillä ja siinä yritti samalla tutustua uuteen ihmiseen. Olimme molemmat aika väsyneitä häämatkan jälkeen.

Intensiivisin kuvausjakso kesti parisen kuukautta, minkä jälkeen oli vielä yksittäisiä kuvauspäiviä.

– Kuvausjakson aikana kameroihin tottui ja välillä ne unohti kokonaan. Meillä oli ohjelmaa tehdessä hauskaa, tykkäsin tosi paljon. Tippa oli linssissä, kun kuvaukset syksyllä loppuivat, sillä olimme ehtineet tutustua kuvausryhmän jäsenten kanssa puolin ja toisin, ja tuntui haikealta erota.

Pälkäneellä silloin tällöin

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vierailtiin yhdessä jaksossa Matin vanhempien luona sekä perheen mökillä Pälkäneellä. Synnyinkunta onkin Lepistölle edelleen tärkeä monella tapaa, ja hän vierailee Pälkäneellä niin usein kuin pystyy.

– Miellän itseni edelleen enemmän Pälkäneen pojaksi kuin Matiksi Vantaalta. Niin se vain on.