Kävelytreffit innostivat liikkumaan – kävelyn lisäksi Kostia-areenalla oli mahdollisuus harjoitella lihaskuntoa, tasapainoa ja bocciaa

– Olemme kiitollisia tästä mahdollisuudesta. Ystävämme Aitoosta vinkkasivat kävelytreffeistä ja lähdimme paikan päälle liikkumaan, Raijamaija ja Heikki Maula kertovat samalla, kun harjoittelevat Kostia-areenalla.

Maulan pariskunta liikkuu aktiivisesti muutenkin: kahdesti viikossa uimahallissa ja arkiliikuntaakin tehdään niin paljon kuin mahdollista.

– Ei auta antaa kunnon rapistua, Maulat toteavat hymyssä suin.

Raijamaija ja Heikki Maula pyrkivät liikkumaan arjessaan ja kuntoilemaan aktiivisesti.

Käynnissä on kunnan järjestämät eläkeläisten kävelytreffit areenan salibandysalissa. Kävelyn lisäksi paikalle on järjestetty voima- ja tasapainopisteitä, joilla voi pysähtyä treenaamaan. Keskellä kenttää on Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen järjestämä boccia-opastus.

– Yksi kierros kentän ympäri on noin 120 metrin mittainen. Kyselkää, jos tulee kysyttävää lihaskuntoliikkeistä, autan kyllä, Pälkäneen kunnan terveysliikuntakoordinaattori Eeva Manninen ohjeistaa.

Pälkäneläinen Annikki Tikka pitää hyvänä mahdollisuutta treenata sisällä talvisaikaan, kun ulkona voi olla paljonkin pakkasta ja liukasta.

– Kivalta on tuntunut harjoitella porukassa ja hienoa, kun paikalla on myös mahdollisuus kokeilla bocciaa. Täällä näkee samalla ihmisiäkin, myös kuntosalilla säännöllisesti harjoitteleva Tikka kertoo.

Marga ja Hannu Penttilä ovat puolestaan suunnanneet kävelytreffeille Aitoosta.

– Yleensä liikumme Luopioisten suunnassa ja varsinkin kuntosalilla ja vesijumpassa, mutta lähdimme nyt kokeilemaan tänne, Penttilät kertovat.

– Klapeja tulee kannettua kotona, hyvää kuntoilua sekin on, Hannu Penttilä lisää.

Marga ja Hannu Penttilä lähtivät Aitoosta kokeilemaan liikkumista Kostia-areenalla.

Ensimmäinen kerta oli suosittu

Eläkeläisten kävelytreffit järjestetään ainakin tammi- ja helmikuun ajan aina maanantaisin kello 14.15 Kostia-areenalla. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun menee paikan päälle.

Ensimmäinen kerta viime maanantaina osoittautui suosituksi, sillä Kostia-areenalla liikkui tuolloin yli 30 henkilöä.

Terveysliikuntakoordinaattori Eeva Manninen ohjeisti osallistujia ensimmäisen kävelytreffikerran aluksi. Manninen kertoo, että viimeisellä kerralla kaikkien kevään aikana kävelytreffeille osallistuneiden kesken suoritetaan arvonta. – Mitä enemmän käyntejä kertyy, sitä enemmän on mahdollisuuksia voittaa, Manninen toteaa.
Salia kierrettiin aktiivisesti.
Bocciakokeilupisteellä riitti vilskettä koko tunnin ajan.