Pirjo Heinon teokset tuovat Arkin näyttelytilaan väriä ja valoa

Pirjo Heinon väriä ja valoa -näyttely on esillä Pälkäneen pääkirjasto Arkin näyttelytilassa tammikuussa. Näyttelyssä on esillä Heinon viime vuosien tuotantoa.

– On ilo tulla pitämään taidenäyttelyä Pälkäneelle, sillä kävin täällä keskikoulua, aivan tuossa nykyisen kirjaston vieressä, kuusikymmentäluvun lopulla. Minulla on niistä ajoista paljon mukavia muistoja. Sukunimeni oli silloin Tarri. Harrastuksiani olivat urheilu ja piirtäminen.

Heinon töitä on ollut esillä Arkin ryhmänäyttelyissä aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen taiteilijan oma näyttely Arkissa.

– Olen kuvataiteilija ja kulttuurituottaja. Ensimmäiset maalaukseni nähtiin Hämeenlinnan taidemuseon nuortennäyttelyssä, kun olin 17-vuotias. Olen muun muassa Hämeenlinnan taiteilijaseuran, European Artists Associationen sekä Eurooppalaisen kulttuuriyhdistyksen jäsen.

Pirjo Heinon näyttelyyn pääsee tutustumaan tammikuun ajan kirjaston aukioloaikoina.

Heinon teoksia on esitelty lukuisissa näyttelyissä, niin museoissa kuin gallerioissakin ympäri Eurooppaa sekä USA:ssa, Intiassa, Israelissa, Brasiliassa, Australiassa, Koreassa, Turkissa ja Egyptissä.

Oman taiteellisen työnsä ohella hän on pyörittänyt taidegalleriaa Hämeenlinnassa vuosina 1994–2010, työskennellyt Hovinkartanon taide- ja kulttuurikeskuksen näyttelyvastaavana vuosina 2006–2022 ja organisoinut useita kymmeniä taidenäyttelyitä myös yhdistyksille ja erilaisille taiteilijaryhmille.

– Kuvataiteen ja näyttelyiden lisäksi teen uniikkeja kierrätyskoruja, kirjoitan runoja ja rakastan puutarhanhoitoa, Heino lisää.