Järvisen pariskunnalla oli jo ehdokas valittuna – vaalitorilla kärsittiin vilua, mutta ei nälkää

Puolueiden järjestämässä presidentinvaalitapahtumassa Pälkäneen torilla lauantaina oli sekä kylmä että kuuma tunnelma. Kylmäksi sen teki armoton viima, joka pyyhälsi torin yli. Kuuminta oli ehdottomasti makkaragrillin luona.

Paikalliset puolueaktiivit olivat varustautuneet telttakatoksin ja esittein, mutta mitään valtavaa yleisöryntäystä ei nähty. Hyinen sää sai ihmiset lähinnä vain piipahtamaan torilla.

Heikki ja Katariina Järvinen kertoivat tulleensa uteliaisuuttaan kauppareissulla katsomaan vaalitoria.

– Omaan äänestyspäätökseen tämä ei vaikuta, on jo ehdokas katsottuna, Heikki Järvinen totesi.

Katariina Järvinen kertoi, että television vaalikeskusteluita on tullut seurattua samalla, kun ”kutoo telkkarin äärellä sukkaa”.

– Mistään vaalitaistelustahan tässä on vaikea puhua, kun tilanne näyttää melko selvältä, Heikki Järvinen sanoi.

Heikki ja Katariina Järvinen olivat tulleet kauppareissulla käymään vaalitorilla. Heillä itsellään on jo ehdokas valittuna, joten tapahtuma ei vaikuttanut äänestyspäätökseen. Kuva: Pekka Mustonen.

Presidentti Sauli Niinistön kausi sai pariskunnalta arvosanan ”ihan ok” ja ”kyllähän se siinä meni”.

– Ei kai sitä täydellistä presidenttiä ole vielä ollutkaan. Mutta ihan ok tämä Saulin aika oli, Katariina Järvinen hymyili.

Kaksituntisella vaalitorilla kävi aikamoinen viima lauantaina. Se vaikutti ehkä myös kävijämäärään. Kuva: Pekka Mustonen.

Samaan aikaan kun Kokoomus, SDP, Vihreät ja Keskusta tarjosivat esitteitä ja virvokkeita omilla katoksillaan, S–marketin pihaan kurvasi kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah. Kristillisten tilaisuus saattoi jäädä osalta vaaliyleisöä huomaamatta, koska se ei ollut samassa paikassa kuin muut.

– Pälkäneellä ei ole omaa osastoa, joten tulimme naapurikunnista tänne paikalle. Meitä on Kangasalta ja Valkeakoskelta, kertoi kristillisten Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Riitta Haapala.