Tommi Hildén luotsaa yhtä suosituimpien lajien jaostoa – ”Lajeja, joissa pallo liikkuu, tulee seurattua muutenkin”

Tommi Hildénille salibandy antaa valtavan paljon. Parasta on joukkuehenki ja se tunne, kun yhdessä onnistutaan voittamaan pelejä.

– Kyllähän tähän aikaa saa menemään, mutta antoisaa hommaa, sanoo SB Lujan salibandyjaostoa kaksi vuotta luotsannut Tommi Hildén.

Lisäksi Hildén toimii miesten kakkosdivarissa pelaavan miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana. Tässäkin on oma ruljanssinsa järjestelyineen ja pelaajien perään treeneihin soitteluineen. Kuitenkin 20 peliä osuu kaudelle.

Puolustajan paikalla pelaavaa Tommi Hildéniä, 30, salibandyssa kiehtoo eniten se, kun saa pelata porukalla ja samalla hengata pelikavereiden kanssa.

– Meillä on ollut haastava kausi. Aina pitää miettiä, mikä osa-alue toimii ja missä taas riittää paranneltavaa. Uutta kehitettävää löytyy jatkuvasti.

Hildén itse hurahti aikoinaan ensin lätkään, jota pelasi 15-vuotiaaksi asti. Ala-asteikäisestä asti oli tullut pelattua myös sählyä, ja Rego-halli sijaitsi Luopioisissa sopivasti kodin lähellä. Treeneihin oli luontevaa lähteä.

Harrastajamäärät isoja

90 vuotta tänä vuonna täyttävässä LuLussa salibandyjaosto on ollut 23 vuotta. Nopeasti se on kasvanut yhdeksi suosituimmista lajeista. Tästä pitävät huolen viisi juniorijoukkuetta ja kolme miesten joukkuetta, jotka pelaavat liiton sarjoja. Kaksi juniorijoukkuetta pelaa lisäksi maakuntasarjaa.

– Varmasti sellaiset 130 pelaajaa on liiton alaisuudessa.

Myös naisten harrastesäbä ja pappasähly keräävät sunnuntaisin Kostia-areenalle harrastajia. Tytöille ei tällä hetkellä ole erikseen joukkuetta, vaikka aiemmin oli pari. Tätä Hildén pitää toki harmillisena, mutta muutamia tyttöjä on pelannut poikien puolella.

Mistä iso suosio lajin parissa kertoo, onkin Hildénistä hyvä kysymys. Ainakin sählyä on suhteellisen edullista pelata, ja salit Pälkäneellä ovat loistavassa kunnossa.

– On hienoa nähdä, miten nuoret liikkuvat. On myös iso ilo huomata, miten paljon juniorit tulevat miesten pelejä katsomaan.

Ohjaajia ei koskaan liikaa

Hildénin mukaan vielä on saatu ohjaajaresurssia eikä yhtäkään ryhmää ole jäänyt perustamatta. Kylmä fakta kuitenkin on, ettei ohjaajia ole koskaan liikaa.

– Vielä on onneksi saatu vanhempia näihin hommiin – sellaisiakin, jotka ovat itse pelanneet. Toivottavasti mielenkiinto pysyy jatkossakin.

Kuten Hildén aiemmin totesi, pelikaverit ovat hänelle merkityksellisiä. Hohdokkainta on se, kun pelejä voitetaan yhdessä. Yhteiset saunaillat rentouttavat ja luovat entisestään hyvää henkeä.

Luopioisissa asuva Tommi Hildén seuraa vapaa-ajallaan muutenkin urheilua aktiivisesti.

– Lajit, joissa pallo liikkuu, ovat sydäntä lähellä.

Työpäivät kuluvat yhteiskoulun ja lukion keittiöllä kokkina. Valmistuskeittiössä ruoat tehdään pääosin itse.

Seuran tämänvuotisia 90-vuotissynttäreitä hän pitää hienona ikänä. LuLun vertaista seuraa saa hakea. Seurassa on harvinaisen monipuolinen kattaus lajeja.

Tommi Hildénin mielestä lajiyhteistyötä voi entisestään tiivistää. Yksi mahdollisuus voisi olla yleisurheilun puolella kesäharjoittelu, johon salibandypelaajiakin voisi mennä mukaan.

– Kehittämistä riittää. Miten voisi hyödyntää ohjaajaresurssia paremmin? Tämäkin vain vaatii aikaa, joten miten saisi realisoitua käytännön toimiksi.

LuLun salibandyjaoston puheenjohtajan ja miesten joukkueen joukkueenjohtajan Tommi Hildénin mieltä lämmittää se, miten hyvin yleisöä tulee peleihin. Tunnelma hakee vertaistaan pelaajanakin kentällä, kun ympärillä kannustus on suurta. Nuorten junioreiden läsnäolo on aina yhtä ilahduttavaa.

Juhlapelitapahtuma 20. tammikuuta

Salibandyn juhlapelitapahtuma SB Luja–KU-68 järjestetään 20. tammikuuta Kostia-areenalla kello 17. Peli siis alkaa tuolloin, mutta tätä ennen on jo tapahtumaa. Kello 12–14 junioritkin ovat mukana, ja kaikki ikäluokat jaoston kesken turnaus käynnissä. Kello 17 alkavan pelin erätauoilla juniorijoukkueita esitellään. Myös ohjelmaa on luvassa erätauoilla.