Luopioisten seuratalolla ovi kävi, mutta tiheneekö tahti? – ennakkoäänestys käynnissä vielä tiistaihin asti

Benita Vaskelaiselle oli helppoa valita sopiva ehdokas. Hän äänestää mielellään ennakkoon. Vaalitoimitsija Ritva Hämäläinen vastaanottaa ensin henkilökortin. Taustalla vaalitoimitsija Tuula Alhainen.

Lunta pyryttää, ja Luopioisten seuratalon äänestyspaikalla hiljaisuutta kestää tovin torstaina iltapäivällä. Vaalitoimitsijat Ritva Hämäläinen ja Tuula Alhainen kertovat säiden vaikuttavan uurnille lähtemiseen.

– Eilen eli keskiviikkona oli kova pakkanen. Tänään lunta tuiskuaa. Mutta kyllä eilen kävi yhteensä 89 äänestäjää, tänään on käynyt jo 56.

Vielä oli äänestysaikaa kolmisen tuntia jäljellä. Sappeessa asuva Benita Vaskelainen äänestää ennakkoon, koska se sopii hänen työaikoihinsa hyvin. Valinta oli helppoa tehdä.

– Toivon samanlaisia ajatuksia ja arvomaailmaa kuin itselläni. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat aivan keskeisiä minulle, Vaskelainen sanoo.

Hänestä äänestäminen on kansalaisvelvollisuus.

Tietoa ehdokkaista on ollut tarjolla riittävästi. Vaskelainen kehuu erikseen Sydän-Hämeen Lehden vaaliosiota, jossa ehdokkaita oli esitelty perusteellisesti. Hän oli yövuorosta tultuaan lukenut kaikki esittelyt 17.1. ilmestyneestä lehdestä.

Raija Rekolaiselle Luopioisista valinta oli myös helppoa tehdä. Hän äänestää mielellään aina ennakkoon.

– Ehdokkaan valinnassa painoivat ulkopoliittinen osaaminen ja se, että pitää Suomen puolta.

Presidentin tehtävää hän pitää vaativana. Hänestä ehdolla on useita päteviä osaajia.

Ennakkoäänestys jatkuu aina tiistaihin asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta.

Vaalitoimitsija Tuula Alhainen kertoo, että torstaina ennakkoon äänestäneitä oli Luopioisissa 89.

 

Lue lisää:

Presidentivaalien ennakkoäänestys vauhtiin keskiviikkona