Harry Harkimo toivoisi enemmän keskustelua taloudesta – ”Talous on paras puolustus”

Presidenttiehdokas Harry ”Hjallis” Harkimo (liik) toteaa olevansa pettynyt siihen, että presidentinvaalien alla on keskusteltu niin vähän taloudesta. Talous on Harkimon mielestä Suomen paras puolustus, ja se on pakko saada kuntoon: jos Suomella ei ole kunnon taloutta, maa ei pysty ostamaan esimerkiksi lentokoneita. Suomen tulisi Harkimon mukaan satsata erityisesti digitalisaatioon, tekoälyyn ja kasvuyrityksiin.

– 1,5 miljardia olemme säästämässä, mutta tarvitsisimme nimenomaan kasvua, emme leikkauksia. Nyt presidentinvaalitenteissä on puhuttu pelkästään Venäjästä, sodasta, ulkopolitiikasta ja Natosta. En tykkää, että koko ajan puhutaan sodasta, enkä usko, että Venäjä hyökkää Suomeen, Harkimo sanoo.

Harkimo kaipaisikin sodan uhan sijaan enemmän keskustelua siitä, miten Ukrainaan ja Lähi-Itään saataisiin rauha. Suomen tulee Nato-maanakin pitää huolta jo nyt hyvällä tolalla olevasta huoltovarmuudestaan sekä omasta puolustuksestaan.

Puolustussuunnitelmat pohjoismaisten yhteistyökumppanien Ruotsin ja Norjan kanssa hän näkee tärkeinä. Itärajan tilanteen hän kertoo huolestuttavan.

– Kun lumi sulaa ja maastossa on helpompi liikkua, voi sieltä alkaa tulla pataljoonittain väkeä. Kriisitilanteessa voimme tarvita siellä armeijan apua.

Harry Harkimo vieraili Kangasalla torstaina.

Soteakin enemmän esille

Toinen asia, jonka Harkimo soisi olevan vaalien alla enemmän esillä, on sote: se, missä ihmisten sosiaali- ja terveysasiat hoidetaan ja miten hoito järjestetään.

– Mitä palveluja ihmiset saavat? Tilanne on se, että soteen on liian vähän rahaa ja kärsitään henkilöstöpulasta.

Kangasalla Kulttuuriravintola Jalmarissa torstaina vieraillut Harkimo vastaili paikan päällä myös yleisön kysymyksiin. Häneltä kysyttiin esimerkiksi, millaisin keinoin Suomen talous saataisiin nousuun. Harkimon mukaan lääkkeet löytyvät veroporkkanoista ja muun muassa erikoistalousalueista sekä verovapaudesta voitosta silloin, kun yritys investoi. Myös työn verotusta hän laskisi nykyisestä.

Harkimolta tiedusteltiin myös, millaisena hän näkee nuorten vaikutusmahdollisuudet.

– Nuorille on tärkeä kertoa asioista ja politiikasta ja yrittää innostaa heitä mukaan. Heille pitää puhua heidän omalla kielellään: Arkadianmäellä kun eletään helposti vähän omassa kuplassa. On tärkeää, että nuoria saadaan mukaan politiikkaan, Harkimo vastasi.

 

Presidenttiehdokkaat Sydän-Hämeessä

Kuka: Liike Nytin Harry Harkimo

Missä: Kangasalla Kulttuuriravintola Jalmarissa

Mistä keskusteltiin: Taloudesta, Suomen puolustuksesta ja sotesta