Kangasalan kirjastoissa käydään Satumetsän presidentinvaalit – kruunataanko voittajaksi Tarmo T. Iikeri, Kaarlo Kaktus, Ken Guru vai joku muu?

Kangasalan kirjasto järjestää pehmovaalit, joissa valitaan Kangasalan pääkirjaston lasten leikkitila Satumetsään sen ensimmäinen presidentti. Tavoitteena on opettaa presidentinvaalin käytäntöjä lapsille ymmärrettävällä tavalla ja kertoa äänestämisen tärkeydestä.

Mukaan on kutsuttu kaikki Kangasalan varhaiskasvatuksen ryhmät ja alakoulujen luokat. Lisäksi kuka tahansa alle 13-vuotias voi äänestää pehmovaaleissa.

Äänestäminen tapahtuu Kangasalan pääkirjastossa, Kangasalan lähikirjastoissa ja kirjastoauto Kotikujan Konstassa henkilökunnan ollessa paikalla. Lisäksi on varhaiskasvatuksen ryhmien ja alakoulujen luokkien on mahdollista osallistua postiäänestyksellä, kunhan annetut äänet toimitetaan Kangasalan kirjastoihin tai kirjastoautoon viimeistään keskiviikkona 7.2. ennakkoäänestyksen päättymiseen mennessä.

Satumetsän presidentinvaalin voittaja julkaistaan vaalipäivän päätyttyä lauantaina 10.2. ja ääntenlaskun varmistuttua Kangasalan kirjaston Instagram- ja Facebook-sivuilla. Voittaja ilmoitetaan myös varhaiskasvatusryhmille ja kouluille sähköpostitse maanantaina 12.2.

Vaalien voittajapehmolelulla tulee olemaan kunnia toimia Satumetsän presidenttinä kirjastossa vuoden 2024 loppuun saakka. Vaalien jälkeen presidentiksi valittu pehmo jää myös Satumetsään ilahduttamaan kävijöitä.

Presidenttiehdokkaat ovat Tarmo T. Iikeri, Sini Mustikkainen, Karhuherra Kaarle III, Kaarlo Kaktus, Ken Guru, Helga Hervoton, Dora Delfi, Martti Mahtimambo ja Miuku Mauku.

Äänestyspaikat ja -ajat:

  • Ennakkoäänestys: Kangasalan pääkirjasto, Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastot sekä Kangasalan kirjastoauto Kotikujan Konsta 29.1.–7.2. henkilökunnan ollessa paikalla / aikataulun mukaisilla pysäkeillä |
  • Vaalipäivä: Kangasalan pääkirjasto 10.2. klo 10–14.
  • Vaalijulisteet ja presidenttiehdokkaat ovat esillä pääkirjastossa 22.1.–10.2.
  • Vaalijulisteet lähikirjastoissa ja kirjastoautossa 22.1.–9.2.