Rautahovissa luodaan hyvinvointia laulamalla ja tanssimalla yhdessä

Yhdessä laulaminen, musisoiminen ja tanssiminen pitävät yllä terveyttä ja sosiaalisia suhteita. Rautajärvellä järjestetään keskiviikkona 7. helmikuuta musisoiva ja tanssiva yhteislaulukonsertti. Konserttia säestää sähköharmonikallaan Aleksi Laukkonen. Konsertin järjestää Minun ääneni -hanke.

Rautahovi laulaa on hiukan uudella tavalla toteutettu yhteislaulutilaisuus, jossa on luvassa iloa yhdessä laulamisesta, helppojen soittimien soittamisesta ja tanssista. Musiikin kuntouttavasta vaikutuksesta nautitaan myös kokeilemalla laulun yhteydessä kehorytmejä. Ennen konserttia on avoin luento musiikin hyvinvointivaikutuksista.

Yhteislaulukonserttiin jokainen on tervetullut omana itsenään ja jokainen saa laulaa omalla äänellään. Konsertista voi nauttia myös vain kuuntelemalla. Konsertti on maksuton. Luennon ja konsertin välissä voi nauttia kahvista ja herkuista Kukkian maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä kahviossa.

Tapahtuman järjestävät Minun ääneni -hanke ja Tampereen diabetesyhdistys. Pirkanmaalainen Minun ääneni -hanke levittää käytännönläheisesti tutkittua tietoa musiikin kuntouttavasta voimasta erityisesti muistisairaiden arjen helpottajana. Vuosina 2021–2024 toimiva STEA-rahoitteinen hanke on järjestänyt kuntouttavia musiikkiryhmiä muistisairaille ja heidän läheisilleen, pitänyt osallistavia konsertteja, koulutuksia sekä julkaissut Musiikkia muistille – musiikkikuntoutuksen käsikirjan.