Juhlapeli sytytti SB Lujan – kaksi lyhyttä tehohetkeä lannisti lopulta kangasalalaisvieraat

Pälkäneen Luja-Lukon 90-vuotisjuhlallisuuksien osaksi nivottu SB Lujan ”juhlaottelu” Kostia-areenalla tarjosi pälkäneläisyleisölle juhlittavaa myös tuloksellisesti. Rakkaasta kiistakumppanista, kangasalalaisesta KU-68:sta, otettu 10–4-voitto toi Lujalle tämän vuoden ensimmäiset pisteet salibandyn kakkosdivisioonassa.

Lujan Severi Penttisen aloitettua maalinteon ensimmäinen erä edettiin viimeistelyssä vuorotahtia, ja erätauolle lähdettiin 2–2-lukemissa. Toisen erän alussa kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle Sampo Köpän ja Niko Åhmanin maaleilla, jotka syntyivät alle minuutin välein.

Viimeiseen erään lähdettiin Lujan 5–3-johtoasemassa. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa tehominuutissa, kun KU:n kaksi maalia iskenyt Olli Kallio passitettiin jäähypenkille ja Miika Tuomioja viimeisteli ylivoimalla lukemiksi 6–3. Sama toistui reilua minuuttia myöhemmin, kun Tuomioja venytti KU:n maaliverkkoa toisen kangasalalaisjäähyn aikana. KU-68:n Lauri Taiton kavennus loppulukemiksi reilu kymmenen sekuntia ennen loppua oli lähinnä kosmetiikkaa mutta jätti toki vierasjoukkueelle paremman maun suuhun.

Lujan Tuomioja osui lopulta kolmesti ja Severi Penttinen keräsi tehopisteet 1+3. KU:lta pisterohmuna erottui Kallion lisäksi kolme maalia syöttänyt Lassi Reunamäki.

SB Luja on sarjassa kahdeksantena 16 pisteellä ja KU viidentenä 23 pisteellä. Molemmat sydänhämäläisjoukkueet jatkavat pelejään 27. tammikuuta. Kumpikin kohtaa vieraskentällä joukkueen, joka on yhden pykälän korkeammalla sarjataulukossa: Luja pelaa Classic Akatemiaa ja KU-68 Keihäs-Kruunia vastaan.