Huonot pois, parhaat jäävät kasvamaan – metsänhoitoyhdistyksen työnäytöksessä pääsi seuraamaan kuusimetsän harvennushakkuuta

Metsänhoitoyhdistys Roine järjestämä työnäytös keräsi mukavasti väkeä Kuhmalahdella torstaina. Tapahtuma järjestettiin Kultapellon korjaamon pihapiirissä.

– Harvennushakkuuta tehdään nyt luontaisesti uudistuneessa kuusimetsässä. Edellisen kerran harvennushakkuu tehtiin tähän samaan metsään vuonna 2008, eli se tulee ajankohtaiseksi noin 15 vuoden välein, maanomistaja ja metsänhoitoyhdistyksen luottamustehtävissä pitkään toiminut Matti Rauhalahti kertoi näytöksessä.

Harvennushakkuuta.

Työnäytöksessä pääsi harvennushakkuun seuraamisen lisäksi tutustumaan metsänhoitoyhdistyksen korjuupalveluun. Samalla pääsi tutustumaan myös Kultapellon korjaamon toimintaan, Soukkion tienhoitolaitteisiin ja TMK:n energiakouraan. Halukkailla oli mahdollisuus kokeilla Krpan nosturillista metsäperävaunua.

Metsänhoitoyhdistys Roineen toiminnanjohtaja Sami Heikkilää ilahdutti erityisesti se, että paikalla vierailleet Kuhmalahden koulun koululaiset pääsivät näkemään harvennushakkuuta käytännössä. Näin sen idea – puiden poistaminen sen takia, että parhaiden puiden latvuksille ja juuristoille jää kasvutilaa – kirkastuu myös nuoremmalle polvelle.

Paikalla riitti vilinää koko kolmituntisen tapahtuman ajan. Tarjolla olleet hernekeitto ja kahvi maistuivat työnäytösvieraille. Oikealla mikin kanssa Matti Rauhalahti, jonka omistamassa metsässä tehtiin harvennushakkuuta, johon yleisön oli mahdollista tutustua.
Paikalla riitti vilinää koko kolmituntisen tapahtuman ajan. Tarjolla olleet hernekeitto ja kahvi maistuivat työnäytösvieraille.
Paikan päällä pääsi tutustumaan muun muassa tienhoitolaitteisiin, nosturilliseen metsäperävaunuun ja energiakouraan.