Pälkäneen Urheilu ja Kalastus lopettaa liikkeenpidon

Pälkäneen Urheilu ja Kalastus lopettaa nykyisenmuotoisen liikkeenpidon.

– Nytkin liike on ollut auki enää sopimuksen mukaan. Aiomme lopettaa sen Birgitin kanssa kokonaan, mutta jatkamme vielä hommia kotoa käsin Myttäälästä, Jari Salminen sanoo.

Kotona hoituvat vielä ainakin pyörien korjaaminen, suksihuolto ja luistimien teroitus. 03-alkuinen numero häviää kokonaan.

Pälkäneen Urheilu ja Kalastus aloitti toimintansa 30 vuotta sitten kirkkoa vastapäätä. 2000-luvun alussa liike siirtyi nykyisiin tiloihinsa Onkkaalantielle.

Yksi iso syy lakkauttamiselle on tavaran saatavuuden heikkeneminen. Se on keskittynyt liikaa isoille toimijoille.

– Pieni kivijalkakauppa on vaikeuksissa eikä jatkajaakaan tällaiselle toiminnalle löydy.

Korona ja remontti vaikeuttivat

Vaikka lopettamista on mietitty jo pidempään, koronavuodet vauhdittivat päätöstä. Lopullinen niitti oli Salmisen mukaan Onkkaalantien remontti. Monia päiviä meni niin, ettei liikkeeseen päässyt käytännössä sisään ollenkaan.

Olo on Salmisesta haikea – niin pitkään on toimittu, ja ihmiset ovat tulleet tutuiksi. Eläkeiässäkin pariskunta jo olisi, mutta yhä vain on jatkettu.

– Edelleen pyrimme palvelemaan mahdollisuuksien mukaan ja haemme korjattavaksi välineitä, jos on hankaluuksia tuoda niitä meille, Jari Salminen lupaa.

Urheilu ja Kalastus on ollut vuokralla Ismo Auranevan omistamissa tiloissa. Tilat sopisivat Salmisesta vaikkapa toimistotiloiksi, mutta aika näyttää. Korkea osa rakennuksesta on suojelumerkinnällä varustettu.

– Kyllähän tämä Onkkaalantie alkaa kovaa vauhtia hiljetä, kun liike kerrallaan on joutunut laittamaan lappua luukulle. Tähän olisi toki syytä tulla muutos, ettei olla pian Löytötexin varassa, Jari Salminen harmittelee.