Minun varusteeni: Mitä löytyy salibandypelaajan treeni- ja pelikassista?

Juho Palosaari nappaa pelikassinsa mukaan seuraavan kerran Kostia-areenalle ensi perjantaina. Vierasjoukkueen pelaajien kasseista löytyy tuolloin paita, jossa lukee LASB.

SB Lujan Juho Palosaari penkoo treenikassiaan. Mustaan Unihocin kassiin mahtuu hyvin tavaraa mailoja myöten.

– Lämmittelypaita, shortseja, treenipaitoja, verkkatakki, juomapullo, palloja. Näköjään vanha kapteeninnauhakin, hän listaa.

Pääsääntöisesti sekä peli- että treenikamat ovat aina kassissa, joskin vaatteet – myös henkilökohtaiset treeniliivit – kulkevat säännöllisesti pesun kautta.

– Kyllä ne aina pyykkiin menevät. Alkuun pelasin maalivahtina, ja niitä kamppeita oli hankala pesukoneessa pestä niiden pehmusteiden vuoksi. Se oli enemmän sellaista tuulettamista.

Mukana kulkee luonnollisesti myös lajin kannalta olennainen varuste, maila. Oikeastaan niitä on kolme, mutta aktiivikäytössä on tuoreehko Oxdog. Vanhemmat Unihoc ja Exel palvelevat enemmänkin varamailoina. Edellisen kerran varamailaan oli tartuttava ”pelimailan” rikkouduttua viime kaudella.

– En ole merkkiuskollinen, paremminkin kyse on siitä mikä sopii käteen, jäykimmällä mahdollisella varrella pelaava Palosaari sanoo.

Pelikengät, oranssit Salmingit, ovat olleet käytössä tämän kauden ajan, vaikka osoittavatkin jo kulahtamisen merkkejä. Palosaari harmittelee kenkien kulumisvauhtia. Onko kyse sitten kovasta vauhdista kentällä vai nykykenkien huonontuneesta laadusta, mutta tuoreimman parin kanssa kauden loppuun asti selviytyminenkin voi tehdä tiukkaa.

– Ne ovat kuitenkin omalle jalalle hyvät. Niissä on vähän pehmeä pohja. Osa kengistä on tosi tukevia mutta samalla tosi jäykkiä, ja sellaisilla itsellä kipeytyvät jalat.

Kassi on pitkälti aina lähtövalmiudessa, mutta esimerkiksi pyyhkeen Palosaari nappaa mukaan kaapista treeneihin tai peliin lähtiessään.

– Joskus vuosia sitten pelikengät ovat saattaneet unohtua matkasta. Siitä on selvitty sillä, että jollain muulla on ollut varakengät kassissaan.

Enemmän unohtelua tapahtuukin unissa: pitäisi hypätä kentälle ratkaisemaan tärkeää ottelua, mutta se ei onnistukaan, koska varusteita tai maila puuttuu.

Palosaaren kassin sisältö on maltillinen, vaikka sen uumenista löytyykin arvokas ”säläpussi”, jonka sisältöön kuuluvat muun muassa ruuvimeisseli, tukisiteitä ja muuta.

– Olen kyllä vuosien aikana nähnyt kaikenlaista varustekassia. Osalla on kuumailmapuhaltimia myöten autotallillinen kamaa mukana, kun joku toinen on tullut paikalle kengät ja juomapullo kaupan muovikassissa ja maila kädessä.

Juho Palosaari.