Hyvä joukkuepeli toi Luja-Lukon koripallomiehille makean voiton – Lapua nurin yhdellä pisteellä

Mikä ottelu: PäLuLu – BC Lapua, koripalloilun miesten II-divisioona, 3.2.

Ennakkoasetelma: BC Lapua nappasi voiton syksyn kohtaamisessa ja nyt Luja-Lukko lähtee hakemaan revanssia.

Miten kävi: PäLuLu – BC Lapua 83–82 (21–22, 27–21, 18–17, 17–22)

Ratkaisu: Ottelun alku oli tasaista. Luja-Lukolle murheita aiheutti Alex Ingmanin nopeasti tulleet kaksi virhettä. Joukkue onnistui hyvin kokoamaan rivit ja ottelu eteni tasaisena. Toisen jakson alkuun Ingman sai kolmannen virheen ja istui lopun jaksosta penkillä. Toisella neljänneksellä korisukkaa kuluttivat Severi Iltanen (8 pistettä) ja Oskari Ketola (7 pistettä). Puoliajalle siirryttiin Luja-Lukon viiden pisteen johdossa.

Yleensä hankala kolmas neljännes oli Luja-Lukolta hyvää puolustusta, ja hyökkäyksessä onnistuttiin siinä missä lapualaisetkin. Viimeinen neljännes käynnistyi kotijoukkueen kuuden pisteen johdossa. BC Lapua tuli pikkuhiljaa lähemmäs ja käväisi johdossakin, mutta neljänneksen hahmoksi nousi kapteeni Salminen (10 pistettä), joka onnistui aina oikealla hetkellä rokottamaan lapualaisten puolustusta. Pelin lopussa BC Lapua pääsi hakemaan voittokoria, mutta Luja-Lukon hyvä joukkuepuolustus toimi, ja Lapua ei onnistunut heittämään ennen ajan loppumista.

Juho Kamppuri pelasi hyvän pelin puolustuspäässä. Kuva: Hannu Söderholm.

Onnistuja: Hyökkäyspäässä Oskari Ketola teki 17 pistettä, saaden tukea Salmiselta (16 pistettä) ja Iltaselta (15 pistettä). Puolustuksessa kolmikko Juho Kamppuri, Kristian Koivisto ja Alex Ingman pitivät Lapuan tehokaksikon kurissa.

Kommentti: ”Hyvä joukkuesuoritus meiltä molemmissa päissä kenttää.” Luja-Lukon päävalmentaja Kimmo Ketola.

Oho: Hienoa nähdä, että korismiesten pelit kiinnostavat yleisöä!

Entä nyt: Luja-Lukon ottelut jatkuvat lauantaina 10. helmikuuta Turussa, kun miehet matkustavat HBC Currentuksen vieraaksi.