Yhdessä olemme vahvempia

Kolme viime vuotta ovat olleet haastavia kaikille ihmisille ympäri maailmaa. Ensin tuli pandemia, jonka rajuus yllätti meidät kaikki ja jouduimme kokemaan monenlaista epätietoisuutta ja surua sairastumisten ja läheisten poismenon takia.

Sitten alkoi järjetön Venäjän sota Ukrainaa vastaan. Sota on asia, jota meidän aikanamme ei monikaan ole joutunut Euroopassa kokemaan, eikä varsinkaan Suomessa. Se on tullut lähemmäs koko ajan ja saanut meidät pohtimaan arkeamme ja sen turvallisuutta. Lähi-Idässä syksyllä alkanut Gazan sota sai meidät huomaamaan, kuinka nopeasti tilanteet ryöstäytyvät käsistä.

Aitoon hiihtoladulla olen miettinyt, ihanan valkoisen luonnon keskellä, miten Suomi on kaunis ja ihana maa vuodenaikoineen. Ladulla tunsin, että paha maailma on kaukana tai sitä ei ole. Haluan uskoa, että Suomi on turvallinen maa ja Aitoo helmi maamme paikkakuntien joukossa.

Aitoon marttana tunnen vahvaa yhteisöllisyyttä kaikkien kylässämme asuvien kanssa ja sydän kiitollisena mietin monien ihmisten vahvaa tahtoa luoda kyläämme kauneutta, vireyttä ja toimintaa läpi vuoden.

Kuinka ihanaa onkaan, kun koululaiset tervehtivät kaikkia kulkijoita kylän raitilla. On hienoa, että kylässämme on päiväkoti, alakoulu ja yläkoulu. Kirjastopalvelujakin saamme ja onneksi on Anssin kauppa. Kylältämme löytyy myös kaksi toimivaa lipputehdasta, parturi-kampaamo ja verhoomo. Pukkivuoren pururata ja valaistu latu haastavat kyläläisiä liikkumaan ja sieltä löytyy myös loistavat marja- ja sienimaastot.

Me martat haluamme olla aidosti apuna arjessa sen moninaisissa asioissa. Meille on iso ilo kohdata kyläläisiä Pysäkkikahvioissa ja monissa kylän talkoissa. Aitoossa eri yhdistysten välinen yhteistyö on monipuolista. Toivomme, että kylään muuttavat löytäisivät itselleen harrastuksen omalta kylältä.

Jatkakaamme tänäkin vuonna samaan tapaan, yhdessä olemme vahvempia.

Marja Leena Kärkkäinen

puheenjohtaja

Aitoon Martat ry