Laskiaisen tunnelmaan pääsee myös tapahtumissa

Laskiaistunnelmaan virittäytymiseen ulkosalla koko perheen tapahtumassa on kosolti mahdollisuuksia Pälkäneellä ja Kangasalla.

Salmentaan urheilukentällä ja liikuntahallissa pidettävässä perinteisessä laskiaisriehassa ollaan lätkäteemalla laskiaissunnuntaina 11.2. kello 13 alkaen. Kentällä pelataan pipolätkää, sisällä kiekon parissa puuhataan vähemmän fyysisesti. Kiekonkäsittelyssä luvataan mahdollisuus haastaa entinen jääkiekkoilija Tuukka Mäntylä.

Touhulassa Vehkajärvellä sunnuntaina kello 13 alkaen voi myös paistaa omia tai ostettuja makkaroita, ja lisäksi paikalla järjestetään leikkimieliset hiihtokilpailut.

Vilpeilän kylätalolla laskiaisriehaa vietetään vasta lauantaina 17. helmikuuta. Säävarauksella kello 11–13 lasketaan pulkkamäessä, luistellaan diskomusiikin tahtiin ja järjestetään kakkuarpajaiset.

Tapahtumatarjontaa laskiaisen nurkilla värittää myös 112-päivä, jossa toteutustapoja on monenlaisia. Esimerkiksi Kuhmalahden VPK järjestää oman 112-päivänsä jo lauantaina 10.2., kun Pälkäneellä Onkkaalanraitti ja Onkkaalan VPK:n eri osastot virittelevät laskiaispuuhaa ja 112-päivän yhdistävän Onk’ savua vai tulta -tapahtuman sunnuntaille 11. helmikuuta. Vaikka eri päiville osuvatkin, molemmat palokuntakalustoa esittelevät koko perheen tapahtumat pidetään kello 11–14.