Reunamerkintä: Osa työpajaan osallistuneista pettyi

Kirjoittaja on Sydän-Hämeen Lehden toimittaja.

Reunamerkintä

Pirkanmaan hyvinvointialueen väki vakuutteli Luopioisten liikkuvien palvelujen työpajassa, että asukkaita todella kuullaan ja että heidän mielipiteensä vaikuttavat uudenlaisten palvelujen suunnittelussa.

Silti osa tilaisuuteen osallistuneista koki, että aidossa kuulemisessa oli parantamisen varaa. Moni oli pettynyt siihen, että työpajassa ei saanut esittää omia näkemyksiään vapaasti, vaan ainoastaan annettuihin tehtäviin vastaamalla. Moni jäi toivomaan myös mahdollisuutta keskustella ja kysellä asioista. Joku pelkäsi, että työpaja oli jopa ”pelkkää puuhastelua tai teatteria”. Jotkut olisivat taas toivoneet konkreettisia esityksiä siitä, millaisia palvelut voisivat olla ja missä niitä ehkä järjestetään – silloin omien ideoiden esittäminenkin olisi ollut helpompaa.

Hieman hämmentävä olo jäi myös siitä, miten liikkuvien palvelujen kokeilu vaikuttaa aloittaessaan kiireellisiin, 1–3 päivän sisällä saataviin palveluihin Luopioisissa. Työpajassa esitettiin kuitenkin vahva viesti, että niitä saisi pilotinkin aikana Luopioisten terveysasemalla. Luopioisten asukkaiden puolesta toivoisi, että tällä viestillä olisi myös painoarvoa.

Nähtäväksi jää, millaiseksi liikkuvat palvelut muodostuvat. Se on selvää, että niitä suunnitellaan kovalla kiireellä, mikä tiistai-illan tilaisuudessa kerrottiinkin suoraan.

Lue myös:

Liikkuvien palvelujen pilotti alkaa maaliskuussa – seurakuntakeskus täyttyi, kun Pirha kyseli luopioislaisten näkemyksiä liikkuvista palveluista