Talvinen vaalisunnuntai yhdisti myös laskiaisen ja 112-päivän

72 tunnin varautumisesta kertomassa Anna-Maija Syrjä. Mika ja Telle-Mari Eerola tyttärineen tutustumassa. Kuvat: Taru Koivisto.

Onkkaalassa pantiin hynttyitä yhteen tapahtumajärjestämisen merkeissä, kun kahta eri tapahtumaa, laskiaista ja 112-päivää, vietettiin sunnuntaina. Tapahtumaan nivoutui luontevasti bonuksena myös presidentinvaalien toinen kierros.

Onkkaalan VPK ja Onkkaalanraitti alkoivat miettiä jo viime syksynä, mitä voitaisiin tehdä yhteistyön kautta. Yhdessä tekeminen kannatti, sillä järjestäjien mukaan tapahtumassa vieraili arviolta vajaat 300 ihmistä. Onk’ savua vai tulta -tapahtuma levitti VPK:n kotitalon nurkille myyntipisteiden ja kahvion lisäksi maksuttomaksi sponsoroitua sammutintarkastusta, palokunnan kalustoa ihmeteltäväksi ja erilaisia ratoja tehtävineen, kuten Tulipalokiire-formularadan, VPK:n nuorten tehtäväradan ja ”savustusreitin”, jossa pääsi ottamaan tuntumaa palomiehen työhön pimennetyssä ja savukoneen voimin sakeutetussa huoneessa.

Laskiaishengessä mäenlaskua ja lumipuuhia varten oli pihamaalla varauduttu muun muassa liukurein ja lapioin, mutta niiden käyttöaste ei yltänyt aivan presidentinvaalien äänestysaktiivisuuden tasolle.

– Paikalla tapahtui niin paljon kaiken muutakin, että niiden osalta oli vähän hiljaisempaa, Onkkaalanraitin Sanna Hämäläinen nauraa.

Makkaraa paistamassa Marja Lindholm ja Pekka Huhtala.
Vilpolassa liikuttiin sunnuntaina laskiaisen ja 112-päivän merkeissä, mutta myös presidentinvaalit olivat yksi kuumista keskustelunaiheista.