Sahalahden kirjastossa vierailee helmikuussa Johanna Hulkko, maaliskuussa on Arvo Tuomisen vuoro

Sahalahden kirjanystävien 29. toimintavuosi on käynnistynyt. Yhdistys perustettiin 1995 silloin uusiin tiloihin muuttaneen kirjaston tueksi ja paikallista lukuharrastusta vaalimaan. Toimintansa alusta lähtien yhdistys on järjestänyt kirjailijavierailuja. Pienellä kylällä on ehtinyt vierailla iso joukko suomalaisia kirjailijoita.

Kuluvalla kevätkaudella Sahalahdelle saadaan kaksi kirjailijavierasta: maanantaina 19. helmikuuta kello 18 kirjastolla tavataan Johanna Hulkko. Hulkko tunnetaan lasten- ja nuortenkirjailijana – suosioon on noussut muun muassa Geoetsivät-sarja, jossa on ilmestynyt jo 14 kirjaa. Hulkon tuotantoon kuuluu myös neljä romaania. Viime vuonna häneltä ilmestyi lapsuuskuvaus Onnenpäiviä, jonka tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Ouluun.

Maanantaina 4. maaliskuuta kello 18 Sahalahden kirjastossa vierailee Arvo Tuominen. Tuominen on toimittaja ja dokumentaristi, joka on perehtynyt erityisesti Venäjään. Viime vuonna Tuominen julkaisi teoksen Riisutut naamiot – särkyneet unelmat. Luvassa on siis ajankohtaisia ajatuksia Venäjästä, sen johtajasta, Ukrainan sodasta: miten tähän on tultu ja mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan.