Luja-Lukko taisteli pienellä kokoonpanolla Vaasassa – kotiin tuomisina oli niukka tappio

Mikä ottelu: Vaasan Salama – Pälkäneen Luja-Lukko, koripallon miesten II-divisioona, 17.2.

Ennakkoasetelma: Sairastelujen ja muiden poissaolojen takia matkaan lähti Luja-Lukolta vain viisi pelaajaa, eli paljoa ei odoteta.

Miten kävi: Vaasan Salama – PäLuLu 79–71 (17–28, 21–16, 21–15, 20–12)

Ratkaisu: Luja-Lukko lähti ennakkoluulottomasti otteluun ja siirtyi nopeasti kuskin paikalle. Liekö vaasalaiset luulleet, että 12 pelaajan kokoonpano tuo automaattisesti voiton? Luja-Lukon viisikko pelasi epäitsekkäästi ja laadukkaita paikkoja pystyttiin luomaan käytännössä joka hyökkäyksessä. Toisella neljänneksellä Vaasa yritti kiristää vauhtia, mutta Luja-Lukko pysyi johdossa ja vastasi Vaasan kovuuteen hyvin. Kolmannella kympillä virheet alkoivat näytellä suurta roolia, ja kolme minuuttia ennen neljänneksen loppua Luja-Lukko joutui pelaamaan yhden vajaalla. Viimeiselle neljännekselle siirryttiin tasatuloksella. Vaasa yritti raivokkaalla tuplauksella horjuttaa Luja-Lukkoa. Tähän kuitenkin osattiin varautua ja Luja-Lukko onnistui siirtymään vielä neljän pisteen johtoon, kun Salaman pelaajat joutuivat rikkomaan liukkaita lujalukkolaisia. Hiukan paremmalla vapaaheittoprosentilla, myös voitto olisi ollut mahdollinen. Nyt voitto kuitenkin jäi Vaasaan.

Niko Pajula. Kuva: Hannu Söderholm.

Onnistuja: Kaikki viisi pelaajaa Alex Ingman, Jussi Häyrinen, Niko Pajula, Janne Salminen ja Mikael Suominen.

Kommentti: ”En ole koskaan ollut pelissä, jossa joudutaan pelaamaan 13 minuuttia vajaalla ja silti pelataan voitosta. Toivottavasti tämä jää kuitenkin ainutkertaiseksi kokemukseksi.” Luja-Lukon päävalmentaja Kimmo Ketola.

Oho: Viimeisellä neljänneksellä Niko Pajula haki yhden hyökkäyksen aikana neljä hyökkäyslevypalloa, vaikka vastustajia oli yksi enemmän.

Entä nyt: Luja-Lukon vieraspelit jatkuvat lauantaina 2. maaliskuuta, kun miehet kohtaavat NaKon Maijamäen liikuntahallilla.