R3 Winter Fest siirtyi ulkoilijoiden unelmapäivään – runsas osallistujajoukko nautti talvisesta tapahtumapäivästä Peltolan tilalla

Jos R3 Winter Fest päivätapahtuma olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan pidetty lauantaina, sääolosuhteet olisivat olleet märät, tuuliset ja ankean harmaat. Kun sääkartoilla näkyi sunnuntaina täydeltä terältä paistava aurinko ja pikkupakkasia osoittavat lukemat, järjestäjät päättivät siirtää tapahtuman päivällä eteenpäin.

Ratkaisu oli oikea. Sunnuntaina Peltolan tilan pihapiiriin ja tiluksille kertynyt runsas osallistujajoukko sai nauttia parhaasta mahdollisesta ulkoilusäästä.

Pitkää ja leveää mäkeä kiidettiin ainakin rattikelkoilla, liukureilla ja laskupatjoilla. Sepän perheen tyttäret Kerttu ja Tyyne olivat varanneet mukaan pulkan. Myös luistimet oli Tampereelta Raikkuun tullut perhe pakannut autoon.

– Nyt ei jaksa hiihtää, kun juuri hiihdettiin koulussa, Kerttu Seppä kertoi.

Luistelijoita varten oli jäähdytetty kenttä lähelle järven rantaa, lähipelloilla kiersi hiihtolatu.

Kerttu Seppä (vasemmalla), Martta Mäntykorpi, Tyyne Seppä, Verna Seppä ja Jaakko Seppä viihtyivät Peltolan tilalla pidetyssä talvitapahtumassa. Mukana myös Sepän perheen Lettu-koira.

Yhdessä ulos

Sepän nelihenkinen perhe tiesi tulla Raikkuun viettämään talvipäivää kylällä asuvan tyttöjen serkun, Martta Mäntykorven, kautta.

–  Häneltä saimme tiedon, että täällä on tällainen tapahtuma, perheen isä Jaakko Seppä vahvisti.

Jaakko Seppä kertoi, että varsinkin kevättalvella perhe lähtee yhdessä ulkoilemaan ja käymään makkaranpaistoretkillä.

Mäenlaskun, luistelun ja hiihtämisen lisäksi R3 Winter Festin toimintakattaus sisälsi poniratsastusta, kasvomaalausta ja vaahtokarkkien grillausta nuotiolla. Sepän perheen tyttäret ja Martta-serkku innostuivat kokeilemaan alkusammutusta VPK-väen opastamana.

–  Se on tärkeä taito opetella, Jaakko Seppä kannusti tyttöjä.

Entä joko aikuiset odottavat pitkän talven jäljiltä lumien sulamista ja lämpimämpien ilmojen tuloa?

– En vielä toivo kevään tuloa, kun kuitenkin joudun pettymään, mainitsi Verna Seppä.

– Pysyisi vaan vielä tällaisena, Jaakko Seppä sanoi.