Vesisankarit-tapahtumassa pääsee tutustumaan vesitaitoihin monipuolisesti

Kangasalan Uimahalli Kuohussa järjestetään Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 24. helmikuuta kello 11–15. Tapahtumassa on luvassa monipuolisia vesi- ja vesipelastusharjoituksia kaikille vesitaidoista innostuneille.

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa on muun muassa pelastusliivirasti, snorkkeli-räpyläuintia, vesipelastusharjoituksia välineillä ja nuken sukeltamista, merenneitopyrstökokeilua sekä vesitorpedojen sukeltamista. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta, Salmiakkimelojat ja Mansen Molskis.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.