Anna Tapion koulun AitooTaitoo ja Pikut etenivät nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämässä Uskalla Yrittää -tapahtumakokonaisuudessa Tampereen aluetapahtumaan osallistui 21. helmikuuta 69 nuorten perustamaa harjoitusyritystä (NYT-yritystä) ja 193 nuorta. Yläkoulun ja toisen asteen opiskelijat esittelivät yritystensä tuotteita ja palveluita Uskalla Yrittää -tapahtumassa kauppakeskus Koskikeskuksessa.

Yritysmaailman asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi kilpailuun osallistuneiden joukosta seitsemän yritystä, joiden tie jatkuu finaaliin huhtikuussa Helsingissä.

Tampereen aluekilpailussa palkitut nuorten harjoitusyritykset yhteiskuvassa. Kuva: Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.

Aitoolaisesta Anna Tapion koulusta finaaliin eteni kaksi yritystä, AitooTaitoo NYT ja Pikut NYT.

AitooTaitoo palkittiin parhaasta messupisteestä. Harjoitusyritys tuottaa laadukkaita maalauksia, kortteja, virkattuja pehmoleluja ja muita käsitöitä. Tuomaristo kehui aitoolaisten visuaalisesti hienosti toteutettua sekä näyttävää messupistettä, jossa kaikki tuotteet olivat selkeästi esillä. Myös näkyvyys muilla alustoilla esiteltiin, ja messupisteellä kävi selkeästi ilmi myös tiimin roolitus ja osaamisalueet.

Pikut puolestaan palkittiin parhaasta tuotteesta. Pikut tarjoaa laadukkaita itsetehtyjä puisia kaulimia, joita saa kahdessa eri pituudessa sekä kolmessa eri sävyssä. Tuomaristo kiitteli kaulimia tyylikkäiksi tuotteiksi, jotka on valmistettu puolivalmisteesta yksilölliseksi. Tuotteet on pakattu kauniiseen pakkaukseen, joka sopii hyvin liikelahjaksi.

Huhtikuisessa finaalissa palkitaan nuorten harjoitusyrityksiä useissa eri kategorioissa ja valitaan parhaat NYT-yritykset edustamaan Suomea kesällä järjestettävässä Euroopan mestaruuskilpailussa ja Gen-E-tapahtumassa Italiassa.

Uskalla Yrittää on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyystapahtuma ja voittoa tavoittelemattoman Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämä kokonaisuus. Yrittäjyystaitoja kehittävään ohjelmaan osallistuu vuosittain noin 5 000 opiskelijaa yli 400 oppilaitoksessa ja yksikössä ympäri Suomen.

 

Pirkanmaalta Uskalla Yrittää -kilpailun finaaliin edenneet NYT-yritykset:

  • Paras NYT-yritys – perusaste: Shondry NYT Juhannuskylän koulu, Tampere. Kenkien puhdistus ja kunnostuspalvelu.
  • Paras NYT-yritys – toinen aste: AiTA NYT Kalevan lukio, Tampere. Maahantuo innovatiivisia tuotteita Suomen markkinoille.
  • Paras liikeidea: Shameless NYT Tredu, Tampere. Yrityksen liikeidea on tarjota asiakkaille personoituja, omaa vartaloa myötäileviä urheiluhousuja.
  • Paras tuote: Pikut NYT Anna Tapion koulu, Pälkäne. Tarjoaa laadukkaita itsetehtyjä puisia kaulimia.
  • Paras palvelu: TaVO Training NYT Varalan urheiluopisto, Tampere. Liikuttaa pääasiassa erityisnuoria esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntosaleilla.
  • Paras messupiste: Aitootaitoo NYT Anna Tapion koulu, Pälkäne. Yritys tuottaa laadukkaita maalauksia, kortteja, virkattuja pehmoleluja ja muita käsitöitä.
  • Paras myyntipuhe: MiMa NYT Kalevan lukio Tampere. MiMa tekee somemarkkinointia pääasiassa kauppiaille Tiktokissa ja Instagramissa.