Ensimmäistä kertaa järjestettävän Kangasala Film Festivalin ohjelmisto julkaistiin – luvassa on lyhytelokuvakilpailun finalistien näytöksiä,  ammattilaistuotantoja, tekijätapaamisia, työpajoja ja muuta elokuvateemaista ohjelmaa

Kangasala Film Festival kokoaa elokuvien ystävät ja tekijät, uteliaat ja innokkaat, harrastajat ja ammattilaiset yhteen 5.–7. huhtikuuta Kangasala-taloon ja sen ympäristöön. Ohjelmassa on lyhytelokuvakilpailun finalistien näytöksiä, lyhyitä ja kokopitkiä ammattilaistuotantoja, tekijätapaamisia, työpajoja ja muuta elokuvateemaista ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Kantavana ajatuksena on, että kaikilla festivaalilla nähtävillä elokuvilla on jonkinlainen yhteys Kangasalaan, oli se sitten aihe, kuvauspaikka, tekijätiimin jäsenen kotipaikka tai kesänviettokohde.

Lyhytelokuvakilpailun ja elokuvanäytösten lisäksi tapahtumassa on luvassa elokuvateemaista ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Paikalla on elokuvien tekijöitä, muun muassa uuden Kyllä isä osaa -elokuvan ohjaaja Panu Raipia työryhmineen ja tekijöitä rakastetusta elokuvasta Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri. Näyttelijä Jere Saarela pitää työpajan elokuvanäyttelemisestä ja näyttelijä ja somevaikuttaja Eero Herranen kertoo erityisesti lapsille ja nuorille omasta matkastaan näyttelijänä ja unelmien saavuttamisesta. Lisäksi luvassa on, demoja, keskustelutilaisuuksia, elokuvatietovisa, livemusiikkia, avajaisjuhlat, palkintogaala ja paljon muuta alaan liittyvää kiinnostavaa koettavaa.

Lyhytelokuvakilpailun suosio yllätti

Festivaalin lyhytelokuvakilpailuun ilmoittautui mukaan 521 henkilöä 56 elokuvalla.

– Suosio yllätti meidät. On hienoa, että elokuvafestivaali löysi tekijöiden luo ja näin moni ilmoittautui mukaan lyhytelokuvakilpailuun! Olemme tästä kilpailijamäärästä enemmän kuin innoissamme, Kangasala Film Festivalin tuottaja Tiia Ennala kertoo ilahtuneena.

Kaikki lyhytelokuvakilpailun elokuvat ovat Kangasalla tehtyjä filmejä, tai kangasalalaisten tekemiä. Voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluu suomalaisen elokuva-alan kärkinimiä: Marko Talli, Eero Herranen, Tuija Halttunen sekä Ilkka Rahkonen. Lyhytelokuvakilpailun pääpalkintona on 1000 euron rahapalkinto.

Jatkoon lyhytelokuvakilpailussa pääsi 37 elokuvaa, jotka yleisö pääsee katsomaan elokuvafestivaalien lauantaina 6. huhtikuuta neljässä kilpailunäytöksessä. Voittaja julkistetaan ja palkinnot jaetaan elokuvafestivaalin päätösgaalassa sunnuntaina 7. huhtikuuta.

Festivaalin aikana nähdään muun muassa Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri -elokuvanäytös.

Lauantaina 6. huhtikuuta nähdään kaksi näytöstä ammattilaistuotannoista. Päivä aloitetaan Tuija Halttusen ohjaamalla Näin pilvet kuolevat -dokumenttielokuvalla. Elokuva katsotaan yhdessä tekijöiden kanssa. He kertovat näytöksen jälkeen dokumenttielokuvan teosta. Myös yleisön kysymyksille on aikaa.

Tuotantoyhtiö Wacky Tie Films on koonnut Kangasala Film Festivalia varten oman lyhytelokuvanäytöksen. Näytöksen jälkeen tekijät ovat kertomassa tuotannoistaan ja jakavat vinkkejä, miten menestyä kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla. Näytöksessä nähdään muun muassa juuri ensi-iltansa saanut Lasse kaatuu, voi ei! -lyhytelokuva.

Sunnuntaina 7. huhtikuuta nähdään kolme ammattilaistuotantoa. Päivä alkaa Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri -elokuvanäytöksellä ja tekijätapaamisella. Mistä kaikki lähti ja miksi Heinämäki sijaitsee Kangasalan Saarikylissä? Keskustelemassa ovat Heikki Salo ja Timo Kahilainen, joille Kangasala on tärkeä tukikohta. Tilaisuuden moderoi tuottaja Ilkka Niemi.

Charles Smith – Tehtävä Kangasalla elokuvanäytöksen jälkeen nuori elokuvantekijä Aaro Riponiemi tulee kertomaan omasta urastaan, ja miten hän teki ensimmäisen elokuvansa ollessaan vasta koululainen.

Sunnuntain kolmas elokuvanäytös tuo lavalle näyttelijä- ja tekijäkaartin juuri ensi-iltaa viettäneestä Kyllä isä osaa -elokuvasta. Valkokankaalla nähdään siis Kyllä isä osaa -elokuva, ja paikalle saapuu elokuvasta kertomaan ohjaaja Panu Raipia yhdessä tiiminsä kanssa. Myös kysymyksille on jälleen aikaa.

Vanhoja filmejä Kangasalta

Perjantaina 5. huhtikuuta tutustutaan elokuvahistoriaan. Maksuton päivänäytös on nimeltään Kurkunleikkaajien Karnevaali ja Kesäpäivä Kangasalla – vanhoja filmejä Kangasalta. Näytöksen järjestävät yhteistyössä Visit Kangasala, Valkeakoski-opisto ja Kangasalan kirjasto. Vanhojen filmien jälkeen kirjastossa luennoi Tampereen kansainvälisten lyhytelokuvajuhlien perustajajäsen ja omien sanojensa mukaan ”filmihullu” Raimo Silius teemalla “Alussa oli lyhytelokuva 1895 – Elävien kuvien historian filmiviiltoja maailmalta ja Suomesta”.