Kangasalan Tredusta jatkaa yhdeksän opiskelijaa kevään Taitaja2024-finaaliin

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan yksiköstä on edennyt yhdeksän opiskelijaa kevään Taitaja2024-finaaliin. Yrittäjyydessä finaaliin etenivät Manta Pylvänäinen ja Riina Tuominen, turvapalveluissa Matias Ruusunen ja Juho Salo sekä Tinja Oksanen ja Joona Lindberg, putkiasennuksessa Samuli Piiroinen ja Ville Kaittola sekä kiinteistönhoidossa Leevi Ahlstedt.

Taitaja2024-semifinaalit järjestettiin ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen tammi-helmikuun taitteessa. Semifinaaleihin osallistui yli 1 900 ammatillista opiskelijaa. Tredusta selvitti tiensä finaaliin yhteensä 25 kilpailijaa, jotka kisaavat suurtapahtumassa yhteensä 14 eri lajissa.

Ammattitaidon Suomen mestaruuksista kilpaillaan Kuopiossa 20.–23. toukokuuta. Taitaja2024-finaalissa kilpailee noin 500 opiskelijaa. Kuopiossa on yhteensä 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta, sisältäen TaitajaPLUS-lajit, joissa erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat kilpailevat alansa suomenmestaruuksista. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali järjestetään tapahtumassa.

– Tredun opiskelijoista voi olla enemmän kuin ylpeä, sillä kaikki kisaajat ylsivät upeisiin suorituksiin semifinaaleissa! Meillä Tredussa on osaava ja motivoitunut henkilöstö, jonka taidolla meillä on mahdollisuus tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kehittää sekä haastaa itsensä ja osaamisensa kilpailutoiminnan saralla, Tredun kilpailupäällikkö ja Taitaja2024-joukkueenjohtaja Katja Aaltonen iloitsee.