Olli Särkkälä jatkaa perinteikkään yrityksen toimintaa Kangasalan Lentolassa – ”Nyt voi jo hymyillä työntäyteisen alun jälkeen”

Hirvelän kaurapaahtimolle löytyivät sopivat tilat Lentolasta.

Hirvelän kaurapaahtimon toimintaa alettiin viedä Lentolan tiloihin Kangasalle viime kesänä. Toiminta on käynnistynyt vähitellen.

– Nyt on jo hymy huulilla, mutta kuukausikaupalla tuli tehtyä kahta vuoroa, muistelee Hirvelän talkkunan toiminnan viime keväänä ostanut Olli Särkkälä.

Hirvelän talkkuna perustettiin Jämsään jo vuonna 1966. Talkkuna onkin se vanhin tuote, mutta sittemmin Hirvelän kaurapaahtimona tunnetussa yrityksessä valmistetaan kuitulisää ja kaurakaakaota.

Seinäjokelaislähtöinen Olli Särkkälä asuu Kangasalla, ja hyvä 600 neliön tila löytyi Lentolasta. Tilat Jämsässä kävivät auttamatta pieniksi.

– Kasvu on tietysti mielessä. Tuotteemme ovatkin laajalti myynnissä K- ja S-ryhmän kaupoissa. Vientihaaveitakin on pitkällä tähtäimellä.

Särkkälä toteaa kauran olleen nosteessa Suomessa jo pitkään, ja se tunnetaan hyvin myös Pohjois-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

– Tontilla on rakennusoikeutta jäljellä ainakin sellaiset 600 neliötä, mutta jossain vaiheessa raja tietysti tulee siinäkin vastaan.

Tällä hetkellä yrityksessä on kaksi kokopäiväistä työntekijää ja yksi osa-aikainen työntekijä.

Luontaistuotealan yrittäjänä toiminut Särkkälä etsiskeli kuituvalmistetta valikoimiinsa, ja löysi sellaisen Hirvelän talkkunan valikoimista. Sittemmin selvisikin, että yrittäjäpariskunta Sirkka ja Alpo Hirvelä olivat etsineet jatkajaa yritykselleen jo pidempään. Olli Särkkälä kiinnostui samantien.

Hirvelän talkkunajauhojen lisäksi Suomessa tunnetaan Etelä-Pohjanmaalla toimivat Taivalkosken mylly ja Rantasen talkkuna.

– Nämä kolme vain täydentävät toisiaan. En näe, että kilpailisimme keskenämme, Olli Särkkälä sanoo.

– Nyt on jo hymy huulilla, mutta kuukausikaupalla tuli tehtyä kahta vuoroa, muistelee Hirvelän talkkunan toiminnan viime keväänä ostanut Olli Särkkälä. Kuva: Joanina Rantala.