Sahalahdella vietetään leijonaviikkoa: Kyse on sinusta!

Lions Club Sahalahti järjestää viikolla 10 tapahtumaviikon otsikolla: ”Kyse on sinusta”.

Leijonat haastavat sahalahtelaisia KK-kävelylle tiistaina 5. maaliskuuta kello 18–20, ja mukaan menoon saa tulla kauempaakin. Liikkeelle lähdetään kylän kaupoilta eli K-market Sahramilta ja Pakkalan kyläkaupalta kello 18–19. Kävelymatkan ja vauhdin voi päättää itse. Kävelylle voi lähteä kaverin kanssa tai ilman. Kävellessä kunto kohenee. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Lähtöpaikoilla kerätään nimiä adressiin Kontulan juhlatalon puolesta.

Keskiviikon 6. maaliskuuta ohjelma on suunnattu nuorille. Päivällä entinen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo tapaa nuorisoa Sariolan koululla. Hyysalon ura päättyi vakavaan loukkaantumiseen. Hän on toiminut urheilu-uran jälkeen muun muassa luennoitsijana ja hänet on valittu Suomen positiivisimmaksi henkilöksi ja vuoden puhujaksi. Samana iltana leijonat valvovat Sahalahden nuorisotilalla. Lions Club on hoitanut nuorisotilan valvontaa kerran viikossa jo usean vuoden ajan – 6. maaliskuuta nuorisolle tarjolla on erikoisherkut.

Tapahtumaviikko huipentuu sunnuntaina 10. maaliskuuta kello 14, kun filosofi Esa Saarinen saapuu Kontulan juhlataloon jakamaan ajatuksia elämästä, rakkaudesta ja ajattelun ajattelusta. Saarinen on tunnettu julkinen keskustelija ja suosittu luennoitsija – häneltä ilmestyi viime syksynä kirja: Kyse on sinusta. Saarinen uskoo ajattelun mahdollisuuksiin: ajattelun avustuksella voimme päästä kiinni parempaan elämään, siis esimerkiksi yhteiseloon, rakkauteen tai tietoon, ja keinoihin varautua talven yli. Tapahtuman tuotto käytetään nuorisotyöhön.

Sahalahdella on ollut leijonatoimintaa 54 vuotta. Järjestön toiminta-ajatus on kiteytetty sanoihin: Me palvelemme. Sahalahdella leijonien palvelutoiminta suuntautuu erityisesti paikallisten nuorten ja ikäihmisten tukemiseen.