Ei niin talvinen lomaviikko – tekemistä kuitenkin riittää ja ilmankin pärjää

Pälkäneen ja Kangasalan koululaiset viettävät kuluvalla viikolla talvilomaansa melko lauhassa säässä. Luvassa on laajalti lauhaa ja pilvistä keliä. Perinteiset loman ulkoaktiviteetit hiihto, luistelu ja mäenlasku saattavatkin olla tällä viikolla sula mahdottomuus. Sinänsä harmillista, kun talvisia kelejä on tänä talvena riittänyt ja lunta satoi alkutalvesta jo hyvissä ajoin, lomaviikkoa vietetään nyt hyvinkin loskaisissa merkeissä.

Onneksi tekemistä riittää Sydän-Hämeen alueella muuallakin kuin ulkona. Pälkäneelläkin on mahdollisuus puuhailla viikon aikana vaikka mitä: on esimerkiksi lasten bingoa Nuijantalolla, puuhapäiviä Haanloukkaassa ja Luopioisissa sekä lasten ja nuorten toimintaa Kostia-areenalla. Kangasalankin puolella tapahtuu paljon: on talvilomasäpinää Kuohussa, elokuvia ja taikatemppushow Kangasala-talossa.

Toisaalta loman aikana on hyvä vetää myös henkeä. Ei ole niin vaarallista, vaikka loman ohjelmassa ei olisi mitään sen ihmeempää. Tyhjä kalenteri ja lepotauko kiireisestä arjesta voivat tehdä erittäin hyvää: Aivotkin kiittävät, kun on aikaa vain olla ilman sen suurempia tavoitteita. Voi ehkä lukea sohvannurkassa kirjaa tai jutella kaverin kanssa kaikessa rauhassa tai vaikkapa auttaa vanhempia ruoanlaitossa. Aina ei tarvitse yrittää ehtiä tehdä mahdollisimman paljon. Lastenkin sanotaan muistavan parhaiten ne yhteiset mukavat hetket vanhempien kanssa. Tähän yhteiseen tekemiseen ei tarvita mitään ihmeitä. Joskus vähemmän voi hyvinkin olla enemmän.