Kangasalla ajeltiin mönkijällä laduilla – myös ulkojäillä on kärsitty talven aikana ilkivallasta

Kyötikkälän suunnan laduilla Kangasalla näkyi perjantaiaamuna merkkejä siitä, että laduilla oli ajeltu mönkijällä. Jälkiä näkyi Kyötikkälän suunnasta Tampereelle päin hiihdettäessä.

– Ladut ajettiin latukoneella Kyötikkälästä Tampereen suuntaan aamupäivällä, eli ainakin aamuiset mönkijän jäljet on saatu pois. Todella ikävää toimintaa, työnjohtaja Laura Tennberg teknisestä keskuksesta harmittelee.

Tennbergin mukaan mönkijöistä on ollut tänä talvena harmia myös jääkentillä, kun luistelukentille on menty ajelemaan.

– Nyt varsinkin, kun kenttien pinnat ovat aika pehmeät kelien vuoksi, niihin jää todella pahat jäljet mönkijöiden ynnä muiden kentälle kuulumattomien ajoneuvojen renkaista. Onneksi ensi viikolle on luvattu taas pakkasia, joten yritämme korjata kentille tehdyt vauriot parhaamme mukaan.

Ilkivallan kohteiksi ovat joutuneet Liuksialan koulun ja Lemetyn kentät. Liuksialassa ilkivallasta on kärsitty useamman kerran.

– Muilla kentillä ei ole ajeltu, mutta on pelailtu kengät jalassa kiekkoa varsinkin silloin, kun kentillä on ollut loskaa ja kelit plussan puolella. Kaikkien pitäisi kuitenkin muistaa, että luistelukenttä on tarkoitettu nimensä mukaisesti vain luistelua varten.