Kutkuttavaa jännitystä ja talvilomalaisten riemua – lasten oma bingo veti Nuijalle väkeä pelaamaan ja jännittämään yhdessä

Nuijantalon salissa käy talvilomaviikon torstaina jännittynyt puheensorina. Bingoamaan saapuneet lapset huoltajineen etsivät kukin vuorollaan paikkansa salista, ja pian ollaan valmiita aloittamaan.

– No niin, tervetuloa bingoon. Huutelen numeroita ja teidän tehtävänne on merkata ne omaan lappuunne. Ensin etsitään yhtä vaakariviä samaan ruudukkoon ja toisella kahta, ja siitä sitten eteenpäin kolmea, neljää ja viittä. Kun saatte rivin täyteen, huutakaa kuuluvalla äänellä ”bingo” ja nouskaa vaikka seisomaan, Sanna Hämäläinen bingoa järjestävästä Onkkaalanraitti ry:stä ohjeistaa.

Valmiina aloittamaan! Mari Laesterä (vasemmalla) ja Sanna Hämäläinen pistävät bingo-iltapäivän käyntiin.

Lasten oma bingo järjestetään nyt toista kertaa, ensimmäisen kerran lapset pääsivät omaan bingoon syyslomalla.

– Viimeksi lasten bingossa oli väkeä paikalla noin seitsemänkymmentä. Nyt taitaa olla kyllä enemmän, Hämäläinen laskeskelee.

Hämäläinen laittaa bingokoneen päälle Mari Laesterän avustamana. Pallot pyörivät ja kone alkaa arpoa numeroita. Hämäläinen luettelee numeroita mikrofoniin.

– Niilo 38. Niilo 39…

Bingokone hoitaa numeroiden arvonnan.
Keskittynyttä pelaamista.

Ensimmäinen bingorivi on pian löydetty. Iloinen voittaja noutaa palkintonsa – pillimehulaatikon – tyytyväisenä Hämäläiseltä ja Laesterältä. Pelissä edetään kohti parempia palkintoja, ja viimeisten kierrosten onnekkaat noutavat mukaansa leluja ja lumileikkivälineitä. Jokainen voittaja saa vuorollaan asiaankuuluvat ja raikuvat aplodit.

– Lasten bingossa palkinnot on suunnattu nimenomaan lapsille. Aikuisten bingossa jaetaan usein kahvia, ja täällä sitten pillimehua, Hämäläinen sanoo.

Kira Stenman noutaa iloisena palkintonsa.

Lomalaiset bingossa

Mainio Kähärin ja Väinö Lounatkarin kanssa bingoon saapunut Juho Ranta on onnettaren suosiossa toisella kierroksella ja pääsee hakemaan palkinnoiksi karkkia, suklaata ja Harry Potter -teemaisen rakennussarjan. Elämänsä ensimmäistä kertaa bingoava Juho toteaa, että mukavaa on.

– Parasta tietysti on, kun pääsee hakemaan palkintoja, Kostianvirran koulun viidesluokkalainen miettii.

Juho Ranta (kasvot kameraan päin) pelaa yhdessä Väinö Lounatkarin ja Mainio Kähärin kanssa.

Toista kertaa bingossa oleva Karoliina Kamila, 10, ei tällä kertaa ole saanut bingoja lappuunsa, mutta kivaa on ollut silti.

– On tämä vähän jännää. Olin jo aiemmin päivällä uimahallissa uimassa ja menen vielä illalla Tapparan jääkiekkopeliin, Karoliina kertaa vauhdikkaan lomapäivänsä ohjelmaa.

Karoliina Kamilalla oli torstaina vauhdikas lomapäivä.

Eskarilainen Kira Stenman on jo kokenut bingossa kävijä, sillä hän on käynyt myös Onkkaalanraitin järjestämissä perjantaibingoissa äitinsä kanssa. Tälläkin kertaa onni on jo suosinut, sillä Kiran vieressä pöydällä on jo yksi voitettu karkkiboksi.

– Kivointa on, kun voittaa jotain.

Kira Stenman on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut bingossa kävijä.

Peli jatkuu

Kahden pelatun kierroksen jälkeen pidetään pieni tauko, jotta halukkaat voivat käydä jaloittelemassa ja vaikka virkistäytymässä kahvilan puolella. Pelaajien mukana saapuneille ihan pienille pikkusisaruksillekin tauko antaa mahdollisuuden leikkiä salissa ja purkaa energiaa hieman vauhdikkaammin.

Bingoon saapui paljon väkeä.

Tauon jälkeen jaksaa taas keskittyä pelaamiseen. Ei muuta kuin uudet laput pelaajien eteen ja bingokone pyörimään. Ketähän onnistaa tällä kertaa?

Löytyykö huudettuja numeroita omasta lapusta?