Rautajärven talvitapahtuma kokosi perheet viettämään mukavaa päivää yhdessä

– Mukavaa piristystä, Vili Janger kuvasi Rautajärven koulun pihalla lauantaina järjestettyä talvitapahtumaa, joka tarjosi perheille aktiviteetteja ja yhdessäoloa.

– Kohtuuhyvin täällä on tapahtumia, hän lisäsi.

Mäenlaskupaikalla Jangerilla oli seuranaan sisarensa Taina Janger, jolle talvitapahtuma oli ensimmäinen, mihin hän osallistui Rautajärvellä. Taina Janger muutti hiljattain kylälle nelilapsisen perheensä kanssa ja asuu nyt samassa talossa, mistä veli perheineen muutti toiseen taloon.

Sisarukset tulivat Rautajärvelle Tampereelta.

– Siellä oli niin rauhatonta. Täällä lasten on parempi kasvaa, sanoo kolmilapsisen perheen isä Vili Janger, joka jatkaa kertomalla koko perheen viihtyneen kylällä niin hyvin, ettei sillä ole mitään aikomusta muuttaa pois.

– Maalaiselämä maistuu, vakuuttavat Taina Janger ja Vili Janger.

Meea Janger, Taina Janger, Vili Janger, Eeli Janger ja Minea Janger (vaunuissa) viihtyivät talvitapahtumassa.

 

Lapsille voitto

Jääkiekkokaukalossa ei lyöty lätkää, vaan pelattiin jääpalloa haasteotteluna aikuiset vastaan lapset. Miesten ja poikien muodostamat joukkueet pelasivat tasavahvasti niin, että vääntö päättyi lasten eduksi numeroin 10-8. Haasteottelu käytiin periaatteella kymmenestä maalista poikki.

– Hyvä peli oli, arvioi 10-vuotias Elmo Lyytikäinen.

– Minä tein kolme maalia, kertoi eskaria käyvä Mauri Laine.

Lasten joukkueessa pelasivat heidän lisäkseen Niilo Lyytikäinen, Niilo Mäkinen ja Pyry Laine. Aikuisten joukkueen muodostivat Aku Härkälä, Pauli Luhtajärvi ja Simo Lyytikäinen.

Jääpalloa pelasivat lasten joukkueessa Elmo Lyytikäinen (vasemmalla), Pyry Laine, Niilo Lyytikäinen, Mauri Rautio ja Niilo Mäkinen. Aikuisten joukkueen muodostivat Pauli Luhtajärvi (vasemmalla), Simo Lyytikäinen ja Aku Härkälä.

Koulun viereiseltä harjanteelta alas pihaan viettävä liukumäki oli hyvin luistavassa kunnossa. Ainakin Pekka Sumioisen rattikelkalla saama vauhti olisi hujauttanut hänet maantielle saakka, jos esteeksi ei olisi aseteltu paaleja koulurakennuksen nurkalle.

Myös tasamaalla meno maistui lapsille.

– Yrittivät, että mennään Hippeläisen kaupalle saakka, mutta tuli asfaltti vastaan ja piti kääntyä takaisin jo aiemmin, Malla Kankaanpäätä, Ella Ahokasta ja Aku Luhtajärveä vetänyt Sanna Kankaanpää kertoi.

Lapset eivät pitkänkään talven jälkeen odota jo kevättä.

– Talvi ei vielä kyllästytä, he vakuuttivat.

Sanna Kankaanpää kyyditsee Malla Kankaanpäätä (takana), Ella Ahokasta ja Aku Luhtajärveä.

Linnuille pönttöjä

Kevääseen ja lintujen pesintään talvitapahtumassa käyneet pääsivät valmistautumaan linnunpönttöjä tekemällä. Näissä puutöissä nikkaroijia auttoivat Jani Körhämö ja Perttu Pohjanperä.

Kukkian maa- ja kotitalousnaisten toimijat Karoliina Pitkämäki ja Miia Härkälä myivät ulkoilijoille pikkupurtavaa vastapaistetuista vohveleista lähtien.

– Yhteisöllisyys ja se, että tässä näkee ihmisiä, Pitkämäki vastaa kysymykseen, mikä motivoi häntä kantamaan osaltaan vastuuta tapahtuman järjestelyistä.

– Velvollisuus kutsui. Kuulun johtokuntaan ja lähden auttamaan silloin, kun pääsen, Miia Härkälä kertoo.

Maa- ja kotitalousnaisten lisäksi tapahtumaa olivat järjestämässä Rautajärven kyläyhdistys ja Luopioisten MLL yhdistys ry.

Myyntitiskin takana Karoliina Pitkämäki (vasemmalla) ja Miia Härkälä Kukkian Maa- ja kotitalousnaisista. Asiakkaana Anrika Granvik-Nikkanen sylissään Mette Nikkanen.