Kontula-muistoja kuullaan Sahalahdella

Sahalahden Kontula on monien muistojen paikka. Kontulan rakentaminen ja ylläpitäminen on ollut sahalahtelaisen yhteisyyden voimannäyte.

Kontula rakennettiin vuonna 1925 paikallisen suojeluskunnan toimesta. Siitä muodostui sahalahtelainen monitoimitalo, kun kunta asettui taloon vuokralaiseksi. Kontulassa oli muun muassa kunnantoimisto, puhelinosuuskunnan keskus ja kunnanlääkärin vastaanotto. Seurojentalon tapaan Kontula toimi monenlaisten tapahtumien ja juhlien näyttämönä. Elämää Kontulassa ja sen liepeillä muistellaan Sahalahti-seuran kotiseutuiltapäivässä Vilpeilän kylätalon kahvilassa sunnuntaina 17. maaliskuuta kello 14.

Sahalahti-Seura on käynnistänyt nimien keräyksen Kontula-adressiin. Kontula on merkittävä osa kangasalalaista kulttuuriperintöä. Adressissa vedotaan Kangasalan kaupungin päättäjiin: Kontula on säilytettävä kaupungin omistuksessa ja sen asukkaiden käytössä myös tulevaisuudessa. Adressi on allekirjoitettavissa myös adressit.com -palvelussa.