Pienimmät pälkäneläiset pistivät ihan lekkeriksi – laulu soi, kun ryömittiin porukalla

Ilmassa oli suuren konttaus- ja ryömintäjuhlan tuntua, kun MLL:n Pälkäneen osasto kutsui viime vuonna syntyneet taaperot kylään. Pälkäneellä syntyi viime vuonna 38 vauvaa, joista paikalla oli viidennes. Ja paikalla olivat tietenkin myös vanhemmat, jotka kertoivat, että arki pikkuisen kanssa on ollut tosi mukavaa.

– Meillä Alisa on oppinut ryömimään ja nyt hänellä on konttausharjoitukset alkamassa. Myös omin päin lattialle istumaan käyminen tuntuu kiinnostavan, kertoi Elina Alén.

Sillä aikaa kun Elina-äiti tuli kuopuksen kanssa MLL:n järjestämään iltaan, perheen isä oli esikoisen kanssa temppukoulussa.

– Poikamme on 2,5 vuotta ja kaikki on mennyt hyvin Alisankin kanssa. Alisa yrittää mennä isoveljen perässä ja tuntuu oppivan asioita sen takia nopeasti. Isoveli on ollut tosi ihana pikkusiskolleen ja halailee paljon, Elina Alén kertoi.

Elina Alén oli tullut taaperotapaamiseen yhdessä tyttärensä Alisan kanssa. Alisa on 8,5 kuukautta vanha ja harjoittelee konttaamaan. Kuva: Pekka Mustonen.

”Metsäeskaria kehuttu”

Vauvaperheiden tapaaminen perhekeskus Pirtillä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen osaston maaliskuinen perinne. Paikalle kutsutaan aina kaikki edellisvuonna syntyneet pälkäneläiset. Illan ohjelmaan kuuluu kuulumisten vaihtoa, musisointia Minna Liljedahlin johdolla ja iltapalaa.

Tänä vuonna ohjelmassa oli ekstraa, sillä kunnanjohtaja Pauliina Pikka tuli tuomaan kunnan tervehdyksen.

– Syntyvyys on pysynyt meillä kohtuu vakaana viime vuosina, vaikka onkin tippunut meillä niin kuin muualla kymmenen viime vuoden aikana. Alhaisesta syntyvyydestä johtuen jokainen lapsi on meille aivan erityisen arvokas paitsi, että toki ainutlaatuisena yksilönä, niin myös yhteiskunnan jäsenenä, kunnanjohtaja totesi vanhemmille.

Näin iloiselta näytti, kun viime vuonna syntyneet pälkäneläiset tulivat vanhempineen viettämään yhteistä iltaa perhekeskus Pirtille. Mukana oli myös isoveljiä ja -siskoja. Kuva: Pekka Mustonen.

Taaperoiden vanhemmat kuulivat myös hyviä uutisia niin päivähoidosta kuin kouluista:

– Varhaiskasvatus- ja opetuspalvelumme saavat erinomaista asiakaspalautetta. Pienissä yksiköissä toiminta on kodinomaista ja lapsilähtöistä. Erityisen hyvää palautetta on tullut myös toista vuotta toimivasta metsäeskarista. Se antaa hyvät valmiudet vahvan luontosuhteen luomiselle jo lapsuudessa, hän sanoi.

–Mahtuvatko kaikki ponit suosiolla samaan talliin? Mimmi ja Lilli Paloniitty saivat kunnanjohtaja Pauliina Pikasta leikkiseuraa. Kuva: Pekka Mustonen.

”Pälkäne yllätti iloisesti”

Maiju Jaakkola ja Heli Paloniitty olivat MLL:n yhdistysväestä tällä kertaa he, jotka organisoivat illan. Kaksikko kertoi, että yhdistyksen toiminta on ollut perinteiseen tapaan vilkasta.

– Seuraava isompi tapahtuma on elokuussa, jolloin vietetään 100-vuotisjuhlia. Ne ovat perinteisten Muksujuoksujen yhteydessä, Maiju Jaakkola kertoi.

Heli Paloniitty (vasemmalla) ja Maiju Jaakkola esittelevät vauvakassin sisältöä yhdessä kunnanjohtaja Pauliina Pikan kanssa. Kuva: Pekka Mustonen.

Hän itse kertoi muuttaneensa Pälkäneelle vuonna 2019 ja olleensa iloisesti yllättynyt Pälkäneen virkeydestä:

– Täällä on lapsiperheen hyvä olla. Palvelut ovat hyvät ja varsinkin kesäisin sellaisia tapahtumia on paljon, joihin on lasten kanssa kiva mennä, hän sanoi.