Luopioisten hakelämpölaitos ja kaukolämpöverkko saatetaan valmiiksi ripeällä aikataululla

Luopioisten uusi hakelämpölaitos ja kaukolämpöverkko saatetaan valmiiksi viimeistään syyskuussa 2025.

Pälkäneen valtuusto päätti helmikuun kokouksessaan, että Luopioisten keskitetty energiantuotanto toteutetaan rakentamalla hakelämpölaitos Kotakorven teollisuusalueelle ja kaukolämpöverkko Kirkonkylän alueelle.

Kunnan on mahdollista saada hankkeelle avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta. Avustuksen yhtenä ehtona on, että hanke on valmis 30.9.2025 mennessä. Tekninen lautakunta päättikin viime kokouksessaan kiirehtiä hankkeen aikataulua siten, että se saadaan valmiiksi avustusehdon määräpäivään mennessä.

– Aikataulu on näin isolle hankkeelle hurjan tiukka, mutta siihen ei vain pyritä, vaan sillä mennään, Pälkäneen tekninen Harri Apell linjaa.

Hanketyöryhmä nimettiin

Kunta on tilannut laitoksen ja verkon suunnittelun A-Insinöörit oy:ltä ja neuvotellut SPH Suunnittelupalvelu oy:n kanssa kunnan kiinteistöjen lämmönsiirtolaitteisiin liittyvistä suunnittelutöistä.

Hankkeen sujuvan suunnitteluvaiheen, kilpailutuksen ja toteutuksen työvaiheita varten tekninen lautakunta näki parhaaksi nimetä oman työryhmän. Työryhmään nimettiin Antti-Jussi Mikkola, Timo Ailio ja Markku Koskelo. Viranhaltijoina hankkeeseen osallistuvat tekninen johtaja Harri Apell ja kunnallistekniikan insinööri Jarno Tuukkanen.

 

Lue myös:

Hakelämpölaitoksen rakentaminen kirvoitti keskusteluun – osaa valtuutetuista mietityttivät kallis hinta ja rahojen riittävyys

Hakelämpölaitos Kotakorven teollisuusalueelle ja kaukolämpöverkko Kirkonkylään – näitä esitetään kunnanvaltuustolle

Luopioisten kirkonkylään suunnitellaan hakelämpölaitosta – Kotakorven alueelle kaavailtu laitos auttaisi irtautumaan fossiilisista polttoaineista