Vilpeilän kylätalon kevät on vilkas – viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty mekkomarkkinat saa jatkoa

Vilpeilän kylätalon kevät on täynnä tapahtumia. Kahtena lauantaina – 23. maaliskuuta ja 6. huhtikuuta – kello 14–17 kokoontuvalla helmityökurssilla opetellaan peyote-helmityötekniikan perusteet. Peyote on helmipunonnan yksinkertainen perustekniikka, jolla voi valmistaa mitä upeampia koruja. Kurssilla tehdään harjoitustyönä sormus ja omavalintainen koru, joko sormus, korvakorut tai rannekoru. Kurssin ohjaa kokenut helmityöharrastaja Cilla Werning.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty mekkomarkkinat saa tänä keväänä jatkoa 6.–7. huhtikuuta kello 11–15. Mekkomarkkinat antavat mahdollisuuden kierrättää omat kaapissa kutistuneet tai muuten vain käyttämättä jääneet juhlavaatteet. Myyntiin otetaan naisten, miesten sekä nuorten juhlavaatteita, -asusteita ja -kenkiä. Ostosten lomassa voi piipahtaa kyläkahvilassa nauttimassa Vilpeilän herkulliset toastit ja vohvelit.

Viime vuonna myynnissä oli huikea valikoima erilaisia juhlavaatteita, ja moni löysi tapahtumasta itselleen hyväkuntoisen juhlavaatteen kevään ja kesän juhliin. Tänä vuonna tapahtumaa pidennettiin kahdelle päivälle.

Mekkomarkkinoiden puuhanainen Aura Rapatti vaaterekkien keskellä. Viime vuoden tapahtumassa myynnissä oli satoja mekkoja ja muita juhlapukineita. Miesten juhlavaatteillekin olisi kysyntää. Kuva: Hanna-Leena Laszka.

Äitienpäivänä 12. toukokuuta Vilpeilän kylätalo järjestää jo tutuksi tulleen suositun äitienpäiväbrunssin. Menusta vastaa Vilpeilän oma keittiömestari Oliver Laszka. Toukokuussa kylätalolla on luvassa myös ohjattu taidetuokio ”Teetä ja taidetta” lauantaina 18. toukokuuta kello 14–16. Kuvataideterapeuttiopiskelija Sanni Pesosen ohjaamalla iltapäiväkurssilla rentoudutaan luovasti maalaten teekupposen äärellä.

Vilpeilän kylätalon tapahtumien pääpaino on aiempina vuosina ollut kesäkaudella, mutta uusien aktiivisten toimijoiden ja hyvien ideoiden myötä tapahtumia on enenevissä määrin ympäri vuoden.

– On aivan mahtavaa, että yhä useammat löytävät tiensä kylätalolle. Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta kaikista järjestämistämme tapahtumista. Tällaiselle kulttuuritoiminnalle on selvästi ollut tilausta Sahalahdella, iloitsee Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan puheenjohtaja Tommi Saksala.

– Kevään lisäksi kesälle on jo suunnitteilla lukuisia aiemmilta kesiltä tuttuja tapahtumia, kuten harrasteajoneuvojen kokoontuminen ja lasten kesäkoulu sekä aivan uusia tapahtumakonsepteja, vinkkaa Saksala.