Hartauskirjoitus: Kevättä kohti

Paula Eloranta.

Viime sunnuntaina vietimme Marian ilmestyspäivää. Enkeli ilmoitti Marialle Jeesuksen Vapahtajamme syntymästä. Nuori nainen otti nöyränä enkelin sanoman vastaan. Maria sanoi olevansa Herran palvelija ja hän lisäsi: Tapahtukoon minulle hänen tahtonsa. Sanottuaan sen Maria alkoi kiittää ja ylistää Herraa riemuiten.

Pimein aika on ohitettu ja valoisa aika lisääntyy. Linnut palailevat. Pian saamme ihailla ensimmäisiä kukkasia. Lämpö lisääntyy. Monen ihmisen täyttää kiitosmieli. Kylmyys ja liukkaat kelit ovat ohi tällä kertaa.

Monella on valosta huolimatta paljon murheita. On köyhyyttä, sairauksia, yksinäisyyttä, surua. Jeesus kehottaa kääntymään Taivaallisen Isän puoleen.

Anokaa, niin teille annetaan. Kaikissa asioissa saamme kääntyä hänen puoleensa, sillä Raamatussa sanotaan suoraan: Heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen. Hän antaa meille rauhan ja saamme Marian tavoin sanoa: Minun sieluni ylistää Herran suuruutta ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa.

Saamme kiittää Taivaan Isää kaikesta hyvyydestä meitä kohtaan ja lausua: Ei lopu Herran laupeus, uskollisuus ja rakkaus. Polvesta polveen säilyy se turvana Herran omille. (Virsi 50).

Siunausta ja voimia tähänkin päivään.

Paula Eloranta

Lähetyssihteeri, Pälkäneen seurakunta