Kunnalla visioita entisen sahan alueelle Pälkäneellä – taloustilanne askarruttaa Turkisjalosteen kiinteistönomistajaa

Kunta omistaa entisen sahan alueelta noin puolitoista hehtaaria ranta-aluetta. Alue oli pahoin puskittunut viime kesänäkin ja siellä kasvoi haitallisia vieraslajeja. Kunta yhä selvittelee alueen tulevaa käyttöä.

Kunta on ottanut Kostianvirran pohjoispuolen ranta-alueen käytön selvittelyn yhdeksi tämän vuoden tavoitteeksi. Maankäytön suunnittelija Aarni-Pekka Jakonen on tehnyt luonnoksia alueesta. Kunta omistaa entisen Turkisjalosteen vierestä vanhan sahan alueelta noin puolitoista hehtaaria ranta-aluetta.

Kunnanjohtaja Pauliina Pikka toteaa vilkkaan kaavoitustyön kaiken kaikkiaan olevan käynnissä kunnassa.

– Meillä on laaja määrä kaavatyötä eri alueilla, mutta kevään ja kesän aikana entisen Turkisjalosteen viereisen sahan alueen selvittelyä on tarkoitus edistää, Pauliina Pikka kertoo.

Selkeät linjat vielä puuttuvat

Pikan mukaan vielä ei ole selkeitä linjoja, mutta luonnostelu ja visiointi on käynnissä. Hän suunnittelee, että Turkisjalosteen maanomistaja otetaan mukaan keskusteluihin. Kunta tekee kuitenkin itsenäisiä ratkaisuja, jos kiinteistönomistaja ei lähde mukaan tuleviin suunnitelmiin.

Turkisjalosteen kiinteistönomistaja Kari Ketola on vaitonainen omista suunnitelmistaan. Taloustilanne on haasteellinen tällä hetkellä.

– Vielä ei ole näkymiä. Maailmantilanne on vaikea sotineen. Sahan tonttiahan kunta on suunnitellut hartaasti vuosien saatossa. Kyllähän tuohon kaavoittamalla saisi tontteja.

Ketola muistelee naapuritontista eli sahan alueesta käydyn keskusteluja useaan otteeseen entisten kunnanjohtajienkin aikaan. Toistaiseksi toimiin ei ole ryhdytty, mutta nyt kunnalla on visioita alueelle. Se miettii muun muassa asumisen ja yleisen virkistyskäytön tasapainoa alueella.

 

Lue lisää:

Kunta haluaa entisen Turkisjalosteen ja viereisen ranta-alueen ehostetuksi – kiinteistönomistajaan pidetään yhteyttä

Turkisjalostamon ja lähialueen kaavoitus tähän päivään sopivaksi – kaikille yhteistä virkistystilaa, rantatonttejakin irrotettavissa

Pälkäneen turkisjalosteen kiinteistöllä uusi omistaja – ”Vielä en tarkemmin osaa kertoa suunnitelmistamme”