Kukkia Ensemble esiintyy Luopioisten kirkossa

Kukkia Ensemblen jousitrio esiintyy pitkänäperjantaina Luopioisten kirkossa soittaen pääsiäisen teemaan sopivaa musiikkia. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla esitys, jossa Luopioisten pappi Janne Vesto lukee Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä jousitrion kappaleiden ja kahden yhteislaulun väleissä.

Jousitriossa soittavat Riikka Westerlund (viulu), Joshua Kail (alttoviulu) ja Eeva Rysä (sello). Kukkia Ensemblen taiteellinen johtaja Riikka Westerlund ja Radion sinfoniaorkesterin 2. soolosellisti Eeva Rysä ovat jo tuttuja esiintyjiä Kukkian seudulla. Tällä kertaa yhtyeessä soittava newyorkilaissyntyinen, kuuluisassa Julliard Schoolissa opiskellut Joshua Kail, on vastikään valittu Radion sinfoniaorkesterin soittajaksi.

Jousitriossa soittavat Joshua Kail, Riikka Westerlund ja Eeva Rysä.

Jousitrion kaikki soittajat ovat ammattimuusikkoja ja esiintyvät Suomessa ja ulkomailla myös kamarimuusikkoina. Kirkossa soi pitkänäperjantaina muun muassa kaikille tutut Schubertin Ave Maria ja Albinonin Adagio. Uutta musiikkia edustaa viime vuonna menehtyneen Kaija Saariahon kaksi osaa teoksesta Sept Papillons, joka on sävelletty soolosellolle. Myös Janne Veston tuttu sävellys Kotikirkko kuullaan. Siinä esilaulajina ovat säveltäjän lisäksi Päivi Kosonen, Eliisa Lahtinen ja Sisko Luukkonen.