Kangasalla käynnistyy nuorten kesäyrittäjyyskampanja

Kangasalan kaupunki selvittää ensimmäistä kertaa nuorten kiinnostusta kesäyrittäjänä toimimiseen. Kaupungin työllisyyspalvelut on suunnitellut yhdessä Uusyrityskeskus Ensimetri Oy:n kanssa nuorille suunnatun Kangasalan nuorten kesäyrittäjyys 2024 kampanjan.

Kangasalla kesäyrittäjyyskampanja on suunnattu vuonna 1995-2009 syntyneille nuorille. Nuoret voivat osallistua työpajoihin Kangasalla tai kaupunkiseudun muissa kunnissa. Kangasalan lisäksi työpajoja järjestetään Tampereella ja Nokialla.

Kaupungin työllisyyspalvelut kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä yksin tai tiiminä. Nuoret saavat muun muassa Ensimetrin asiantuntijoilta neuvoja ja vinkkejä yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen. Kesän aikana on mahdollisuus jatkuvaan yhteydenpitoon ja kokemusten vaihtoon yrittäjyyttä kokeilevien muiden nuorten kanssa. Nuorilla on lisäksi mahdollisuus osallistua kesäajalla Ensimetrin järjestämiin rentoihin verkostoitumishetkiin sekä hyödyntää kesäyrittäjyysoppaita. Kaikki kesäyrittäjyyskampanjan palvelut ja tilaisuudet ovat nuorille maksuttomia.

Lisäksi kesäyrittäjyyden edistämiseksi kaupungin työllisyyspalvelut jakaa yrittäjyyttä kokeileville paikallisille nuorille 250 euron arvoisia kesäyrittäjyysseteleitä. Seteleitä on haettavissa yhteensä kymmenen kappaletta. Nuori voi hakea ja saada yhden yrittäjyyssetelin. Kesäyrittäjyysseteliä voi hakea 2.4.–31.5.

Samalle nuorelle voidaan myöntää yksi seteli. Nuori voi käyttää hänelle myönnetyn ja yrityksen tilille maksetun setelin haluamallaan tavalla yrityksensä liiketoiminnan kehittämiseen (muun muassa markkinointi, tiedotus, materiaalihankinnat ja luvat.) Nuoren kannattaa vastata huolellisesti jo hakuvaiheessa hakemuslomakkeen kysymyksiin.

Kangasalla nuorten kesäyrittäjyyskampanjassa 2024 ovat mukana Kangasalan Yrittäjät ry, Tredu, Kangasalan 4H-yhdistys, Business Kangasala Oy, Kangasalan kaupungin työllisyyspalvelut ja Uusyrityskeskus Ensimetri Oy.