Luja-Lukon koripallotytöt tavoittelevat paikkaa SM-lopputurnaukseen – ratkaisevat pelit pelataan Kostia-areenalla huhtikuun lopussa

Pälkäneen Luja-Lukon 15-vuotiaat koripallotytöt taistelevat tiukasti paikasta Suomen kahdeksan parhaan joukkoon Robert Petersen Cupissa. Kevään pelien jälkeen joukkue voitti oman tasolohkonsa viidellä voitolla ja kahdella tappiolla, ja on kokonaistaulukossa sijaluvulla yhdeksän. Seuraavaksi edessä on neljän joukkueen turnaus Kostia-areenalla 27.–28. huhtikuuta.

– Saamme ensin vastaamme Pussihukat Vantaalta. Tästä pelistä voittaja kohtaa Torpan Poikien ja Hyvinkään Pontevan välisen ottelun voittajan. Tuon ottelun voittaja etenee kahdeksan parhaan SM-lopputurnaukseen ja lunastaa samalla SM-sarjapaikan ensi kaudeksi, Luja-Lukon valmentaja Tomi Ingman avaa tulevia pelejä.

Pälkäneen turnauksen kakkonen ja kolmonen kohtaavat vielä Vantaalla pelattavan turnauksen kakkosen ja kolmosen. Tästä nelikosta kaksi parasta pääsee ensi kaudeksi SM-sarjaan.

Luja-Lukon alle 15-vuotiaiden tyttöjen koripallojoukkue tavoittelee paikkaa Suomen kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon. Kuva: Hannu Söderholm.

Luja-Lukon kevätkausi omassa, syksyn pelien perusteella määräytyneessä tasolohkossa alkoi ailahtelevasti. Joukkue kärsi tappiot lohkon kahdelle heikommalle joukkueelle, mutta sen jälkeen joukkueen peli alkoi asettua uomiinsa.

– Koko joukkueen puolustuspeli parani ensimmäisten pelien jälkeen huomattavasti ja voikin sanoa, että otimme voittoja puolustuksen kautta. Myös henkisellä puolella on tapahtunut kasvua. Neljän viime pelin aikana kentällä on alkanut näkyä asioita, joita treeneissä on harjoiteltu, Ingman näkee.

Ingmanin mielestä paikka ensi kauden SM-sarjaan ja myös SM-lopputurnaukseen on täysin saavutettavissa. Pälkäneläiset voittivat lohkokohtaamisessaan Pussihukat parilla kymmenellä pisteellä ja ToPon viidellä pisteellä. Hyvinkää pelasi kevään ylemmässä tasolohkossa ja sijoittui sen viimeiseksi eli kahdeksanneksi.

Luja-Lukko on pelannut kauden aikana myös alle 16-vuotiaiden tyttöjen läntisen alueen ykkösdivaria, jossa se sijoittui toiseksi. Edessä on vielä keväällä myös tämän sarjan Final four -turnaus.