Terhi Rannela kirjailijavieraana Arkissa

Terhi Rannela. Kuva: Laura Vesa / Otava.

Kirjailija Terhi Rannela saapuu Pälkäneen pääkirjastolle torstaina 11.4. kello 11.30. Rannela kertoo kirjailijantyöstään ja tuotannostaan. Hän on toiminut vapaana kirjailijana jo lähes 20 vuotta ja julkaissut historiallisia romaaneja, luovan kirjoittamisen oppaita, nuortenkirjoja, matkailukertomuksia sekä henkilöhistorian.

Rannelan teoksista välittyy lahjakkuus kirjoittajana; lukijan on helppo arvata, että hän ollut jo lapsena hyvä kirjoittaja. Vahvistus arvaukselle löytyykin nettisivulta, jossa on kirjailijan omaa kuvausta kirjoittamisestaan. Jo ala-asteikäisenä hän kirjoitti tarinoita ruutuvihkoihin ja teininä alkoi suhtautua kirjoittamiseen kunnianhimoisesti. Rannela oli vasta 23-vuotias, kun esikoisnuortenkirja Puhdas valkoinen julkaistiin. Hän haluaa kokeilla monentyyppistä kirjoittamista ja kirjoittaa myös kirja-arvioita ja lehtijuttuja.

Suurin osa Terhi Rannelan tuotannosta on fiktiota nuorille. Uusin nuortenkirja on viime vuonna julkaistu novellikokoelma Vaarallinen keli (Otava). Viime vuonna ilmestyi myös Otavan julkaisema Niin kuin muutkin herrat : romaani eläinlääkäri Agnes Sjöbergin elämästä.

Kaikille avoimen tilaisuuden järjestävät Pälkäneen kirjasto ja Kostianvirran yhtenäiskoulu.