Ensimmäiset odottivat uuden myymälän avautumista läpi yön teltassa – ”Aamuneljältä alkoi ulkopuolelta kuulua meteliä eikä sen jälkeen nukkumisesta tullut enää mitään”

”Ei täällä ihan sellaista jonoa ole kuin ajateltiin”, teltassa yöpyneet Sisu Saari ja Tomi Rustill arvioivat varhain torstaiaamuna. Ensimmäisinä jonossa uuden myymälän edessä ollut kaksikko sai aamuneljältä seuraa Venni Nikkasesta ja Jimi Ahosta.

Kello oli suunnilleen neljä aamulla, kun Jimi Aho ja Venni Nikkanen asettuivat Pälkäneen Tokmannin sisäänkäynnin edustalle. Tarkoituksena oli varmistella hyvät asetelmat jonossa, kun uusi myymälä avaa ovensa torstaina.

Kaksikkoa odotti kuitenkin paikalla aamuyöstä yllättävä näky, teltta. Sisu Saari ja Tomi Rustill olivat saapuneet sen kanssa paikalle jo puoliltaöin.

– Aamuneljältä alkoi teltan ulkopuolelta kuulua jotakin meteliä, eikä sen jälkeen nukkumisesta tullut enää mitään, Saari viittaa hymyillen Nikkasen ja Ahon saapumiseen.

Yö oli Saaren ja Rustillin mukaan muutenkin hieman rauhaton, kun tuuli nappasi teltan mukaansa ennen kuin yöpymissuoja saatiin kiinnitettyä kunnolla läheisiin palkkeihin. Aho ja Nikkanen olivat puolestaan kuluttaneet aikaa jutustelemalla muun muassa maanpuolustushenkisistä asioista ensin parkkipaikalle pysäköidyssä autossa ja sittemmin raittiissa ulkoilmassa myymälän oven edessä.

– Valmistautuminen piti aloittaa jo pari viikkoa aikaisemmin, että sai töistä sovittua vapaapäivän, Aho kertoo.

Saari puolestaan sanoo olevansa paikalla – hieman huvittuneen ja osin hämmentyneenkin – matematiikan opettajan luvalla.

Nelikko vakuuttaa pysyvänsä hyvissä väleissä myös ovien avautuessa. Parivaljakot ovat liikkeellä eri tarkoitusperin. Aho ja Nikkanen ovat tarjouspelikonsolin perässä. Pohjaa hankinnan onnistumiselle on rakennettu paitsi varhaisella saapumisella paikalle myös etukäteen tehdyllä kyselyllä.

– Infopiste, josta ne myydään, on tuossa heti vasemmalla, Nikkanen tietää.

Saari ja Rustill eivät jahtaa pelikonetta vaan pikemminkin historiallisen ainutkertaista kokemusta.

– Että voi myöhemmin aina kertoa, että on ollut ensimmäinen asiakas, joka tuolla on käynyt, Rustill tuumaa.

Kun kello etenee kohti seitsemää ja sen yli, Saaren, Rustillin, Ahon ja Nikkasen ei tarvitse enää olla keskenään. Jonoon liittyy muitakin, ja pysäköintialueelle alkaa syntyä liikehdintää.

 

Lue lisää:

Tokmanni alkaa olla valmis: ”Huippua olla kokemassa uuden kaupan avaaminen” – katso jutusta laaja kuvagalleria