Aurinkopaneelien asennustyöt käynnistyivät Pälkäneveden yritysalueella – valmistuttuaan aurinkopuisto tuottaa uusiutuvaa aurinkosähköä, joka vastaa noin 330 pientalon vuotuista sähkönkulutusta

Aurinkopuiston paneelien asennustyöt alkoivat Pälkäneveden yritysalueella pääsiäisviikolla. Puistoon tulee kaikkiaan noin 8 800 kaksipuoleista aurinkopaneelia. Paneelien asennusta jatketaan kesän loppuun asti.

– Puistossa valmistuu eri vaiheita kesän aikana, mutta kokonaisuudessaan puiston on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppupuolella, Skarta Energyn viestintä- ja markkinointijohtaja Minna Koistinen kertoo.

Lähialueen liikenteeseen rakentamisella ei pitäisi olla merkittävää vaikutusta.

– Jos tilanne tältä osin muuttuu, tästä tietysti pyrimme rakentajan kanssa heti tiedottamaan, Koistinen lisää.

Aurinkopuiston rakennuttaja on kotimainen Skarta Energy, ja puiston rakentamisesta vastaa Solarigo Systems Oy.

Valmistuttuaan puisto tuottaa 4,5 gigawattituntia uusiutuvaa aurinkosähköä, joka vastaa noin 330 pientalon vuotuista sähkönkulutusta.

Valmistuttuaan puisto tuottaa 4,5 gigawattituntia uusiutuvaa aurinkosähköä, joka vastaa noin 330 pientalon vuotuista sähkönkulutusta. Ensimmäisessä vaiheessa puisto tuottaa sähköä kantaverkkoon, mutta tulevaisuudessa, yritysalueen kehittyessä aurinkopuisto voisi tuottaa vierivoimaa myös yritysalueelle sijoittuvien yrityksien omaan käyttöön.

– Suunnitelmissamme on järjestää avoimet ovet puiston valmistuttua syksyllä. Tuolloin kuntalaisilla ja muilla hankkeesta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä tutustumaan teollisen aurinkovoimalan toimintaan, projektipäällikkö Maria Wimmer Skarta Energyltä toteaa.

Pälkäneveden yritysalueella sijaitsevaa Korpimaantietä rakennetaan parhaillaan. Pälkänevedentie näkyy kuvan keskellä.

Iso merkitys kunnalle

Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka kertoo, että aurinkopuistohankkeella on iso merkitys, koska se on ensimmäinen selkeästi suuremman mittakaavan vihreän energian investointi Pälkäneellä.

– Hanke tukee erinomaisesti matkaamme kohti hiilineutraalia Pälkänettä. Aurinkovoimassa on valtavasti potentiaalia, ja näemmekin sen parhaana mahdollisuutena uusiutuvan energian tuottamiseen Pälkäneellä, jossa ei ole juurikaan tunnistettu soveltuvia alueita tuulivoimalle, Pikka jatkaa.

Skartalla on tällä hetkellä rakenteilla yhteensä kolme puistoa, joista Pälkäneen puisto on pienin, mutta se valmistuu ensimmäisenä. Suurin tällä hetkellä rakenteilla olevista puistoista on Utajärvellä. Tämä puisto on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2026. Kolmas rakenteilla olevista puistoista on Pyhäjärven Calliossa.