Haanloukkaan tekojäävuorojen hinnat nousevat, samoin kuntosalien perhekortin hinta

Pälkäneen Onkkaalassa sijaitsevan Haanloukkaan tekojään käyttövuorojen hinnat nousevat elokuusta alkaen. Paikallisilta, alle 18–vuotiaita liikuttavilta toimijoilta ja eläkeläisiltä tuntihinta nousee viisi euroa ja on jatkossa 15 euroa. Paikallisilta, yli 18–vuotiailta toimijoilta hinta nousee neljä euroa ja on jatkossa 20 euroa. Ulkopaikkakuntalaisilta alaikäisiä liikuttavilta toimijoilta sekä paikallisilta yrityksiltä maksu nousee 15 euroa kolmeenkymmeneen euroon. Ulkopaikkakuntalaisilta aikuisten toimijoilta ja yksittäisistä vuoroista maksu nousee 22 euroa neljäänkymmeneen euroon.

Myös Kostia-areenan ja Luopioisten kuntosalien perhekortin hinta nousee. 12 kuukauden perhekortti maksaa ensi vuoden alusta alkaen 140 euroa, eli korotusta tulee 15 euroa. Puolen vuoden perhekortin hinta nousee kymmenen euroa eli 105 euroon.

Luopioisissa sijaitsevan Rajalansaaren mökin ja savusaunan vuokraushintaa yhdeltä vuorokaudelta korotetaan kymmenellä eurolla eli 90 euroon. Savusaunan lämmittäminen valmiiksi maksaa jatkossa 50 euroa enemmän kuin aiemmin eli 150 euroa.

Esimerkkejä uusista hinnoista. Maksuperusteiden luokat: 1 = paikalliset liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriyhdistykset tai toimijat, alle 18 –vuotiaiden toiminta, eläkeläiset; 2 = paikalliset liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriyhdistykset tai toimijat, 18 –vuotiaiden ja vanhempien toiminta, yksityisvuorot (säännölliset); 3 = ulkopaikkakuntalaiset liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriyhdistykset tai toimijat, alle 18 –vuotiaiden toiminta, paikalliset yritykset; 4 = ulkopaikkakuntalaiset liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriyhdistykset sekä yritykset, yksittäiset vuorot,18 –vuotiaiden ja vanhempien toiminta.

Koulujen liikuntasalien käyttövuorojen laskutuksessa käytetään jatkossa kausimaksutyyppistä perustetta, joka muodostuu salikohtaisesta tuntihinnasta.

Sivistyslautakunta hyväksyi Pälkäneen kunnan liikuntapalveluiden uudet taksat viime kokouksessaan. Taksojen muutokset otetaan käyttöön elokuun alussa pois lukien kuntosalitaksat, joiden uudet hinnat astuvat voimaan ensi vuodenvaihteessa.