Kuusamo ei ollut horjutettavissa Mestaruusliigassa, LP Kangasalle hopeaa

LP Kangasala ei päästänyt Kuusamoa helpolla neljännessä finaaliottelussa lentopallon Mestaruusliigassa. Kuusamo pääsi kuitenkin illan päätteeksi juhlimaan kotikentällään yli 1100 katsojan edessä neljättä finaalivoittoa ja siten varmistunutta Suomen mestaruutta.

Vaikka LP jäi sunnuntaina vailla erävoittoa ja kotijoukkueen voittolukemat kirjattiin 3–0 (25–18, 31–29, 25–23), kaatui vierasjoukkue Kuusamossa saappaat jalassa. Niin toinen kuin kolmaskin erä oli lähellä kääntyä kangasalalaisille, mutta kotijoukkue käänsi hankalat tilanteet edukseen nousemalla esimerkiksi viimeisessä erässä voittoon 19–23-tappioasemasta.

Tuttu trio – Neea-Maria Joki, Viivi Pyhäjärvi ja Heini Ahtola – tulitti LP:ltä suurimmat pistelukemat.

Mestaruus oli Kuusamolle kolmas peräkkäinen. LP Kangasalan joukkue päätti neljännen kerran liigakautensa hopeamitalit kaulassa. Kaksi hopeamitaleista tuli tämän kauden päätteeksi väistyvän Arttu Keräsen valmennuskaudella.