Pikkuteatteri tuo lavalle merirosvotarinoiden klassikon – “Ystävyydellä ei ole siinä vaiheessa enää merkitystä”

Pikkuteatterin Aarresaaren luvataan tuovan lavalle näyttäviä miekkailukohtauksia ja pohdintaa ahneuden olemuksesta.

Tuttu kotimajatalo vaihtuu aavaan mereen ja eksoottisiin saarimaisemiin, kun 14-vuotias Jim Hawkins lähtee etsimään legendaarisen merirosvokapteeni Flintin aarretta. Kangasalan Pikkuteatterin lavalle huhti-toukokuussa tuoma tarina on tuttu R. L. Stevensonin klassikkoteoksesta Aarresaari.

Pikkuteatterin Aarresaaressa nähdään näyttäviä miekkailukohtauksia ja pohditaan ahneuden olemusta. Näytelmä on tarina täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Aarresaari kertoo mielestäni siitä, millaisiin tekoihin ahneus voi ihmisen ajaa. Ystävyydellä ei ole siinä vaiheessa enää merkitystä, toteaa pahamaineista merirosvoa Billy Bonesia näyttelevä Helmi Orpana.

Yli 140 vuotta vanhan merirosvotarinan on dramatisoinut koko perheen seikkailunäytelmäksi Markus Packalén. Lavalla nähdään Pikkuteatterin 13–15-vuotiaiden ryhmä Riina Katajiston ohjaamana. Puvustus on Heidi Jaakkolan käsialaa.