Tauno Sairiala -kulttuuristipendin saa tänä vuonna Mikkelinmäen torppakylän talkooväki

Pälkäneen sivistyslautakunta on päättänyt jakaa Tauno Sairiala -kulttuuristipendin tänä vuonna Mikkelinmäen torppakylän talkoolaisille. Stipendi on suuruudeltaan 500 euroa.

Palkintoperusteeksi mainitaan se, että talkooväki on osallistunut tunteja säästämättä mittavaan alueen kattojen korjaustyöhön. Talkoolaisia on johtanut konservoinnin yliopettaja, emeritus Matti Laine.

Matti Laine (oikealla) johtaa rakennustalkoita. Perttu Pohjanperä käy säännöllisesti talkoissa.

Edesmenneen omakustannekirjailija Tauno Sairialan testamenttivaroista jaetaan vuosittain kirjallisuusstipendejä ja kulttuuripalkintoja. Sairiala (1935–1996) syntyi Sahalahdella ja asui siirtolaisena Ruotsissa, kunnes palasi 1970-luvulla Suomeen ja asettui asumaan Pälkäneen Sappeeseen. Hän eli vaatimattomasti ja kuvasi kirjoissaan takamaiden karua elämää.

Sairiala keräsi myös jonkin verran perinnetietoa ja oli kiinnostunut erityisesti Laipanmaan elämästä. Tauno Sairiala eli ja kirjoitti omalla tavallaan kumartamatta herroja ja yhteiskunnan normeja. Hän testamenttasi aikanaan omaisuuttaan Pälkäneen kulttuurilautakunnalle ja näistä testamenttivaroista Pälkäneen kunnan kulttuuritoimi jakaa vuosittain Tauno Sairiala -kulttuuripalkintoja.

Lue myös:

Talkooväki ahersi uudet katot Mikkelinmäen aittoihin – nyt työn alla on torpparakennuksen katto

Korpikirjailija Tauno Sairiala muistetaan viisaana miehenä, joka näytteli hullua