Pauliina Pikka oppikoulun senioreille: ”Teille merkityksellinen opinahjo joudutaan korvaamaan uudella”

Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka vieraili lauantaina yhteiskoulun seniorien kevättilaisuudessa ja kertoi kiinnostuneelle yleisölle kunnan ajankohtaiset kuulumiset.

Pälkäneen yhteiskoulun ja lukion kilta ry piti tilaisuuttaan vuonna 1951 valmistuneessa entisessä opinahjossaan, joka on nykyisin nimeltään Kostianvirran yhtenäiskoulun Virran yksikkö. Koulurakennuksen tuleva kohtalo kiinnosti entisiä oppilaita kovasti, olivathan vuosikymmenten takaiset muistot ja kaverisuhteet syntyneet juuri täällä.

– Vaikka teille tämä koulutalo tuokin tärkeitä muistoja, on se rakennuksena tullut tiensä päähän. Tämä on näyttävä aikakautensa kivikoulu, mutta sisäilma- ja esteettömyyshaasteet sekä oppilaiden ja henkilöstön terveys ovat niin painavia asioita, että valtuusto on päättänyt korvata keskustan kivikoulut yhdellä uudella yhtenäiskoululla, sanoi Pauliina Pikka.

Kunnanjohtaja Pikka arvuutteli koulun entisiltä oppilailta, montako koulurakennusta on Pälkäneen nykyisen kunnan alueella. Vastaukset osuivat hyvin lähelle, oikea vastaus on 21. Näistä neljä on toiminnassa. Kuva: Terttu Tuominen.

Pikka huomautti, että vaikka päätös on valtuustossa jo tehty, arkkitehti Bertel Strömmerin piirtämällä rakennuksella on asemakaavassa suojelumerkintä, ja asiassa nähdään varmaan vielä monia käänteitä.

– Tämä ei siis ole mikä tahansa kivikoulu. Olemme kuitenkin velvoitetut tarjoamaan oppilaille ja henkilökunnalle terveelliset ja ajanmukaiset olosuhteet. Tähän asiaan haemme ratkaisua kaavamuutosprosessissa, totesi Pikka.

Killan johtoon Erja Heikkilä

Kevättapaamisen yhteydessä pidetyssä Pälkäneen yhteiskoulun ja lukion kilta ry:n vuosikokouksessa valittiin killalle uusi puheenjohtaja. Erja Heikkilä (PYK 1967-75) astuu remmiin Risto Walleniuksen jättäessä puheenjohtajan tehtävänsä viiden vuoden pestin jälkeen.

Hallitukseen valittiin entinen kokoonpano lisättynä yhdellä uudella jäsenellä, Mauri Iivosella. Erovuoroiset jäsenet Päivi Lehtomäki (varapuheenjohtaja), Jaana Tiililä, Lauri Salonen ja Risto Wallenius valittiin uudelleen seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Muina jäseninä jatkavat Marja Koppana, Sirkku Nevaranta, Terttu Tuominen (tiedottaja), Irma Tuomisto (rahastonhoitaja) ja Maisa Viljanen (sihteeri).

Terttu Tuominen