PIKI-mobiilikirjastosovellus poistuu käytöstä huhtikuun lopussa

Piki-kirjastojen tarjoama erillinen kännykkäsovellus poistuu käytöstä huhtikuun lopussa. Verkkokirjastoa ja sähköistä kirjastokorttia voi käyttää jatkossakin mobiililaitteilla osoitteessa piki.fi. Sähköistä kirjastokorttia voi jatkossakin käyttää verkkokirjaston Oma tili -osion Kirjastokortit-sivun kautta.

Pirkanmaan kirjastot luopuvat puhelimeen ladattavasta Piki-mobiilikirjastosovelluksesta, koska sen kehittämisessä on ollut haasteita. Toisaalta verkkokirjasto toimii hyvin mobiilikäytössä ja on kirjastolle maksuton.

– Vaikka sovellus on ollut käytetty, sitä ei ole onnistuttu kehittämään saavutettavuusvaatimusten ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Varsinaista Piki-verkkokirjastoa sen sijaan voi nykyisin käyttää älypuhelimella ja tabletilla sovellusmaisesti. Siksi näimme parhaana vaihtoehtona erillisestä sovelluksesta luopumisen ja keskittymisen Piki-verkkokirjaston kehittämiseen, palvelupäällikkö Perttu Rasi Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Mobiilikirjastosovelluksen poistuminen ei aiheuta muutoksia kirjastokorttiin tai Piki-verkkokirjastoon kirjautumiseen.